12.06.2021 | 20:44
Футболна звезда на Дания колабира на терена (видео)
Мачът Дания - Финландия бе моментално прекъснат

Драматично започна мачът Дания – Финландия. Голямата звезда на Дания Кристиан Ериксен колабира на терена и мачът бе моментално прекъснат.

Медицинските екипи веднага се притекоха на помощ и започнаха да правят сърдечен масаж на футболиста, който изгуби съзнание. Ериксен се строполи на земята без какъвто и да е контакт с друг играч на терена.

В края на първото полувреме подаване беше насочено към Ериксен, който видимо едва си стъпваше на краката. Точно след контакта с топката той се строполи на земята. Още преди контакта с топката звездата на Дания тръгна да пада на тревата. В момента, в който се озова в несвяст на терена играчите и съдията отидоха при него и веднага прозвуча сигнал на рефера, с който медицинските лица веднага да се появят на терена.

Реферът Антъни Тейлър реши да прекрати мача за момента за спешна медицинска намеса, който се провежда на стадион „Паркен“ в Копенхаген. Целия стадион изпрати играчите със скандирания на името на Ериксен.

През 2011 г. е обявен за датски футболист на годината, талант на годината в Холандия и талант на годината на Аякс (награда „Марко ван Бастен“). През 2010/11, 2011/12 и 2012/13 печели Ередивиси с Аякс. Преминава в Тотнъм през август 2013 г. за сумата от 11,5 милиона евро. Става играч на годината на Тотнъм през сезон 2013/14. През 2015 г. печели трета поредна награда за датски футболист на годината.

Кристиан Ериксен има тригодишно дете от приятелката си Сабрина.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране