20.03.2015 | 0:01
Гангстерски войни в Гьотеборг
Двама загинали и осем ранени в шведски ресторант

Неизвестни гангстери, въоръжени с автоматично оръжие, откриха стрелба късно в сряда в един от ресторантите на шведския град Гьотеборг.

Разстрелът станал, докато гостите на заведението, намиращо се на площад Ворведерсторйет в гьотеборгския квартал Хисинген, темпераментно, но мирно си гледали мачв кръчмата в 22,23 часа место време. Според очевидци нападателите – двама мъже, се втурнали в ресторанта и започнали да стрелят наред.

При това, по данни на местната полиция, са загинали двама души, а осем човека са били ранени, като част от тях в тежко състояние са настанени в местна болница.Задържани за стрелбата няма. Полицията в Гьоте­борг смята, че най-вероятно става дума за спречкване между престъпни групировки, без да навлиза в подробности, но определено твърди, че случилото се няма нищо общо с тероризма.

“Няма абсолютно никакви данни, които да свързват инцидента с тероризма”, заяви представителят на местната полиция Ула Брем.Ден преди това стрелба имаше в датската столица Копенхаген – в търговския център “Филдс”.

Ранени бяха трима души, като след това бяха арестувани трима заподозрени. Задържаните са на възраст между 19 и 26 години и са свързани с престъпни групи“Двете банди са се срещнали в търговския център, след което едната група е избягала към паркинга, където е започнала престрелката и са били ранени двама души. Един тях е в тежко състояние”, се казва в изявление на полицията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране