13.05.2023 | 11:51
Гарантирано от ГЕРБ! След голямата ВиК авария във Варна: Бул. „Васил Левски“ отново е под вода (видео)
Втора голяма авария в презастроения район "Бриз" на града

Булевард „Васил Левски“ във Варна отново е под вода. След по-малко от месец отново се спука водопровод в квартал „Бриз“, предаде БНТ.

Водната стихия заля жилищни кооперации, автомобили и затвори движението по булеварда. Няма пострадали при инцидента, а от полицията са отцепили района.

Видно от клипове и снимки в социалните мрежи, мястото е или точно същото, или поне наблизо, където на 18 април се спука тръба – т.нар. Жеравен хълм край стария Паметник на българо-съветската дружба. Става дума за магистралния водопровод за „Златни пясъци“.

Районът на авариите бе презастроен. Някога горички и баири, сега е „пременен“ в мощни сгради една до друга – квартал „Бриз“, един от най-гъстонаселените, но и най-скъпите. ВиК авариите са чести. При предишната експерти обясниха, че водопроводът е строен през 2003-2005 г. по програма ИСПА, но не е предвиден за толкова много сгради, при това на близко отстояние до самата тръба. Допълнително за района се знае, че е обект на свлачищни процеси.

Успоредно с аварията на 18 април кметът Иван Портних поиска оставката на главния архитект Виктор Бузев. Този екшън не бе по повод ВиК произшествието, но то допълнително нагнети обстановката.

Вижте снимки ТУК

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране