19.06.2022 | 19:18
Гардове на Слави отвлекли от кафене отцепницата Христинка
Депутатката натъпкана в джип часове преди скандалната пресконференция на Радостин Василев

Депутатът от „Има такъв народ“ Христинка Иванова, превърнала се в едно от най-ярките лица на разцеплението в партията на Слави Трифонов, е била буквално отвлечена от кафене пред ведомственото си жилище в София от охранители на Дългия в понеделник в ранния следобед.

49-годишната дама от Долна Митрополия бе „пиронът“ на извънредния брифинг на „Има такъв народ“, който бе даден от Тошко Йорданов и компания веднага след скандалната пресконференция на Радостин Василев и петимата отцепили се депутати от групата.

От записания и пуснат в обращение телефонен разговор между Христинка Иванова и спортния министър в оставка се чува как Радостин Василев я увещава да остане сред отцепниците, а след като тя отказва, я предупреждава, че ще й прати хора, които да й попълнят молбата за напускане на Народното събрание. При положение, че оставката на Радостин Василев бъде гласувана, то той следва да се върне като депутат в парламента, а Христинка да му освободи депутатската банка. Факт е обаче, че думите му звучаха заплашително.

„Не се сърдя на Христинка, знам, че тя е била подложена на натиск и заплахи. Аз я доведох в партията, тя помогна много за изграждането на плевенската структура на „Има такъв народ“, коментира „измятането“ й Радостин Василев в телевизионно интервю.

От обкръжението на лустросания спортен министър в оставка също твърдят, че Христинка Иванова е била буквално отвлечена от бодигардове на Слави Трифонов в понеделник в ранния следобед, докато се е подготвяла за извънредната пресконференция на отцепниците.
„Тя е била натоварена в джип „Рейндж Ровър“, докато е пиела кафе в близост до дома си в София. След това е била откарана при Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. Двамата са я принудили да запише телефонния разговор с Радостин Василев, който беше разпространен на брифинга на „Има такъв народ“. Плашили са я с какво ли не, включително и че ще вкарат приятелят й в затвора“, твърдят отцепници от партията на Слави Трифонов.

Мълвата, че Слави Трифонов праща бодигардовете си да „респектират“ и събират на спявка при Тошко Йорданов депутати от „Има такъв народ“ тръгна още миналата седмица, когато Дългия обяви, че изтегля министрите си от управляващата коалиция, а премиерът Кирил Петков контрира, че се надява на „поне 12 почтени депутати от „Има такъв народ“, които да изберат България пред лидера си“.

Акцията с джиповете и охранителите на Трифонов явно е донесла частичен успех на „Има такъв народ“, тъй като в крайна сметка Радостин Василев успя да отцепи само петима, а не дванайсет депутати.

До този момент, дни след скандала, Христинка Иванова не е казала нито дума пред медиите. На пресконференцията на ИТН Тошко Йорданов не допусна да й бъде зададен нито един въпрос от репортери. Според източник на „Уикенд”, злополучната депутатка от няколко дни е на силни успокоителни.

4 коментара

 1. Славун. каза:

  Мутрата Слави е такъв от време оно. Нарцис. А Тошко е тъп и злобен пудел. Итн са продажници.

 2. Анонимен каза:

  Слави е мутра от време оно.

 3. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

  ‘Гардове на Слави отвлекли от кафене отцепницата Христинка’-сигурно ще я карат на д-р ЕНЧЕВ за да заприлича малко на човек,пардон-на жена.Боклук смотан-Слави,за какво ви е тоя кукундел.

 4. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

  ‘Гардове на Слави отвлекли от кафене отцепницата Христинка’-сигурно ще я карат на д-р ЕНЧЕВ за да заприлича малко на човек,пардон-на жена.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране