06.05.2015 | 1:21
Гърция в шок от убийството на Ани
Момиченцето е пребито, разчленено и сварено от наркомана Бакърджиев

Арестуваният 27-годишен българин, който според гръцки медии се казва Станислав Бакърджиев, призна убийството на 4-годишната си дъщеря Ани Борисова, съобщи гръцката полиция. Биологичният баща на момичето, който бил наркозависим, е обвинен в убийство по особено жесток начин и за унищожаване на трупа.

“Малко е вероятно тленните й останки да бъдат намерени някога”, заяви вчера шефът на полицията в Атина Христос Папазафирис. Той посочи, че при самопризнанията си в понеделник мъжът описал действията си в детайли. За част от тях съобщиха гръцки медии (виж по-долу).

Ани бе обявена за изчезнала на 21 април в Атина от майка си Димитрина Борисова, срещу която също е повдигнато обвинение, но не за убийството.

Няма никакви данни детето да е било болно или да е имало здравословен проблем, съобщи полицията. Засега като основен мотив за убийството се разглежда ревност – бащата се страхувал, че майката ще замине при германския си приятел и ще вземе детето със себе си.

Преди самопризнанията бащата настоявал, че намерил детето мъртво и от страх да не бъде обвинен в убийството му унищожил трупа. На дългите разпити бил много спокоен и хладнокръвен и не изразил съжаление за стореното.

Ключова роля за разкриване на престъплението изиграл приятел на семейството – българин, който свидетелствал пред гръцката полиция, че заподозреният му доверил, че намерил дъщерята си мъртва и от страх да не го обвинят в убийство унищожил трупа. След което в банята на жилище на бащата била открита кръв, за която е било установено, че е на детето.

Гръцките медии отбелязват, че престъплението е ужасяващо и без прецедент. “Само 10% от това, което се е случило, стана публично. Може би става дума за най-жестокото и омразно престъплението на века”, казал полицейски източник.

Вчера сутринта на влизане в съда тълпа от гневни граждани скандирали ругатни срещу бащата и се опитали да го удрят, сред тах имало и българи.

Димитрина Борисова и Станислав Бакърджиев са родени в Габрово, но не са женени. В паспорта Ани е записана с името на майка си, тъй като бащата не я е признал. Самата Ани е родена в София и е отгледана от баба си и дядо си по майчина линия. В Атина отишла тази година.

Пребита, разчленена, сварена

Гръцката полиция предполага, че бащата е убил Ани при побой, защото свидетели дали показания, че я биел “жестоко”, заливал я със студена вода. Той разчленил тялото и сварил останките, а докато го е правел, сложил хавлии на прозорците. След това изхвърлял частите в различни кофи за смет в квартала си няколко дни. Опитал се и да отстрани следите от кръв, дори продал играчките и количката на детето. Полицията предполага, че детето е убито на 8-9 април, като бащата приключил с унищожаването на трупа до вечерта на 12 април. Когато майката се прибрала от Германия, бащата й казал, че детето е изчезнало и двамата отишли за ден до София, за да кажат на бабата и дядото на Ани. Когато се върнали в Атина, майката обявила детето за изчезнало.

Обвинение и за майката Димитрина

Димитрина Борисова (25 г.) – майката на Ани, е обвинена, че съзнателно е оставила в рискова ситуация детето си, защото знаела, че бащата го биел. Тя ще бъде изправена пред гръцки съд този четвъртък и може да й повдигнат още обвинения. Засега няма доказателства, че майката е съучастник и че е знаела за убийството, преди полицията да й каже. Но дала неверни показания, когато обявява на 21 април детето за изчезнало. Тя казала, че оставила Ани на приятелка с име Силвия, която я изгубила в центъра на Атина. Твърди се, че майката заминала при приятел в Германия преди Великден. Намерените в дома й 12 000 евро били подарък от него. Според в. “Катемерини” Димитрина била задържана два пъти за проституция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране