16.02.2016 | 20:52
Георги Кадиев прави партия на отвратените
Партията на депутата ще се казва "Нормална държава"

Бившият кандидат-кмет за София, бивш депутат от БСП и сега независим народен представител Георги Кадиев обяви, че създава своя собствена политическа партия, чието име е “Нормална държава”, каза той на пресконференция в БТА. В проекта ще се включат и млади хора като общинския съветник в София Войслав Тодоров, актьора Дейвид Славчев и българския предприемaч Димитър Самодумов.

Кадиев изтъкна, че партията му ще носи името “Нормална държава”, тъй като според прочуване на “Галъп”, направено по тяхна поръчка 72 процента от населението смята, че България не е нормална страна. Според депутата най-важното е държавата да се върне в икономиката, като това не означава пак да се строи комунизмът, а да се правят инвестиции в сектори, които отсъства частния бизнес като например индустрията и промишленото производство.

Кадиев допълни, че страната трябва да подпомага стартиращите бизнеси, в които да е съакционер и когато те се развият, да продължат своя самостоятелен път. Друг важен аспект е създаването на икономика на знанието, посочи независимият депутат.

Сред приоритети на бъдещата му партия са изграждане на средна класа, тъй като в момента тя липсвала, която по принцип е гръбнакът на обществото. Кадиев и съмишлениците му ще предложат програма за връщане на българите от чужбина у нас. Единият аспект ще е държавно финансиране за релокиране на българския бизнес у нас чрез директни данъчни облекчения, а другото е създаване на специални фондове, с които ще се финансира преместването на българите у нас. Това щяло да включва парите за транспорт, за квартира, за намиране на работа за определен период, а в случай, че не дава резултат – щял да се финансира и обратния билет за чужбина, ако сънародникът ни не успее трайно да се установи в България.

Георги Кадиев подчерта, че партията му няма да е нито лява, нито дясна, нито в центъра, тъй като това вече било отживелица. Тя щяла да е отвратените срещу “отвратителните” и допълни, че няма да се съюзява нито с БСП, нито с АБВ, нито с “Движение 21” на Татяна Дончева.

“За 10 години в политиката успях да се опазя от всякакви корупционни скандали, от които да се срамувам. Искам да предам това нещо на този политически проект. Никаква зависимост от олигархични или феодални модели – война с тях и разбирането им и връщането на България към нормалната държава”, посочи независимият депутат.

Стана ясно още, че той ще побърза да учреди партията си, тъй като очаква предсрочни парламентарни избори, на които възнамерява да се яви самостоятелно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране