23.11.2022 | 19:15
ГЕРБ и Румен Радев искат избори през март
Асен Василев нападна и парламента, че се занимава с „ всякакви глупости“

Планът на ГЕРБ е избори март месец, координирано с президента, предположи пред Би Ти Ви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

Според него парламентът се занимава с всякакви глупости, а създадената днес комисия, която да проучи фактите около меморандума с „Джемкоркп“, е фойерверк и опит за отвличане на вниманието.

Според него ГЕРБ нямат някаква визия за развитие на България, като никога не се е случвало 50 дни да не се връчва мандат за съставяне на правителство.

Невъзможността на ГЕРБ да инициират дори диалог за съставяне на правителство е причината „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ да изразят днес готовност да направят кабинет на малцинството, поясни Василев. Според него, ако предварително бъдат гласувани приоритетите на едно такова правителство, ще тръгне с развързани ръце.

Асен Василев подчерта, че служебното правителство е нарушило закона, като не е предложило проект на бюджет до 31 октомври.

Според него липсата на бюджет може да попречи на приемането на България в еврозоната, като държавата няма да може да взима и кредити. „Ще се замразят всички социални плащания. Няма да могат да се правят инвестиции“, допълни той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране