09.11.2022 | 11:37
ГЕРБ искат оставката на вътрешния министър. Атанасов: Борисов да си зарови главата в пясъка
Депутатът Даниел Митов обвини Бойко Рашков за проблемите по границата

От този криминален случай (бел. ред. убития на границата ни с Турция граничен полицай) такива драматични искания да се правят за оставка е абсолютно несериозно. Според мен Борисов, вместо да си зарови главата в пясъка заради цялата тази история, изпреварващо иска да избяга от отговорност.

Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов в кулоарите на Народното събрание по повод искането на ГЕРБ за оставка от страна на вътрешния министър Иван Демерджиев заради убития на границата ни с Турция полицай. Миналата седмица Демерджиев разкри, че вътрешното министерство разследва един от лидерите на парламентарните групи за корупция.

„Смятам, че тези натрупвания през годините, довели до българо-турската граница в това състояние, не са резултат от работата на Демерджиев. Колко, 200 милиона ли бяха похарчени за тази ограда? Виждате какво е нейното качество в крайна сметка. Така че сега от този криминален случай такива драматични искания да се правят, е абсолютно несериозно“, заяви Атанасов.

Той добави, че МВР има сериозни структурни и организационни проблеми, резултат от дългогодишно натрупване „точно по времето на ГЕРБ“.

Същевременно депутатът от ГЕРБ Даниел Митов обяви, че МВР не се справя и липсва координация по контрола на миграционните потоци. Митов заяви, че МВР не си е „свършило работата“ по отношение на трафика на наркотици, тъй като се наблюдава пик на криминалната дейност в тази сфера.

„На няколко пъти сме предупреждавали за проблема с мигрантския поток, но Бойко Рашков (бел. ред. бившият вътрешен министър) се занимаваше с всичко друго освен това. Ставаме свидетели на проблем, породен от бездействие и близо две години непрофесионална работа в МВР“, каза той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране