19.10.2021 | 14:24
ГЕРБ напира да се върне на власт
Според Томислав Дончев, лидерството на Борисов в ГЕРБ не подлежи на въпрос

Времето трябваше да се използва за ваксинация. Лятото беше пропуснато. Беше изпусната възможността да се даде и личен пример. В рамките на една година и преболедувах, и се ваксинирах, ако се налага ще сложа и трета доза и то пак публично. Това заяви пред Нова телевизия Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ.

На въпрос за цената на тока, Дончев заяви: „Имам подозрения, че има спекулации при търговията с ток. Ако можех да го докажа – щях да говоря с имена. Не може сега да сме в дискусия за размяна на идеи, а отдавна трябваше да са взети решения какво ще направи държавата“.

„Не можем да виним бизнеса за нищо. Вярно е, че той е енергийно неефективен спрямо конкурентите си в Европа. Ако коментираме отговорностите за енергийната криза – над 50-60 процента тя е привнесена отвън. Не е коректно да твърдим, че няма и чисто български причини за кризата“, допълни той.

По думите му е възможно ГЕРБ да управлява. „Труден отговор е с кого. Не мога да обещая, че ще се случи. Много е ниска вероятността за това. Партиите са разделени. Носили сме отговорност в много коалиционни формати. Когато сме имали разногласия и шум в коалициите е било именно заради различните виждания, но винаги се е търсил компромис заради общата цел. Трябва обаче да има лидер, който да поеме отговорността“, категоричен е Дончев.

Според него лидерството на Борисов като партиен лидер не подлежи на въпрос. „Възможни са и други варианти за министър-председател, имаме ресурс за това“, допълни той.

По-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в Дупница, че е готов да подаде ръка на всяка партия, която застане до лекарите в полза на ваксинацията. „Да направим 50 000-60 000 ваксинирани на ден“, подчерта бившият премиер по повод празника на лекарите днес.

Той настоя, че политиците трябва да търсят обединение и да не се мразят. „Сега трябва да търсим обединение, а не разединение“, каза Борисов. И не пропусна да посочи, че за него Румен Радев е разединил нацията.

По думите на Борисов трябва да има обединение и за състоянието на държавата, като отбеляза, че високите цени на тока вече водят до фалити.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране