22.08.2016 | 20:34
ГЕРБ нямат кандидат за президент
Малоумно е да имаш слоган, без кандидат-президентска двойка

“Убеден съм, че за момента ГЕРБ няма кандидат за президент”. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Той допълни, че за разлика от ГЕРБ, Реформаторският блок има трима равностойни кандидат-президенти за парламентарните избори в лицето на Трайчо Трайков, Велислав Минеков и Гроздан Караджов.

Той твърдо отрече информациите, че блокът е склонен да подкрепи кандидата на ГЕРБ за президент. Според него основателните причини за това са трайната позиция на ДСБ, че Реформаторския блок може да излъчи свой собствен кандидат. Кънев обяви, “че е малоумно да си пуснеш слогана за мажоритарни избори преди да обявиш кандидата си за президент и да кажеш – дай да работим заедно”.

Относно екстрадирането на турския бизнесмен Абдуллах Бююк той заяви:”„За мен българският закон беше нарушен – за мен и като човек, и като юрист. Абсурдно е България да се поддава на едностранен рекет”.

По повод унищожителния пожар в тютюневите складове в Пловдив Кънев изрази мнение, че огънят е бил умишлено предизвикан и че зад него стои “мощен икономически интерес”. Той не бе убеден, че истинските поръчители ще бъдат разкрити. Според него може да бъде разкрита някоя риба по веригата, докато истинските подпалвачи са под политически чедър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране