20.05.2021 | 10:06
ГЕРБ пищят, но през 2009 г. и те правиха тотална чистка
Администрацията, която осигури влизането на България в НАТО и ЕС – ГЕРБ я изчисти, казва Йордан Цонев

Част от кадровите промени, които служебното правителство прави в администрацията, са наложителни, като пример за това е смяната на областните управители, заяви пред Би Ти Ви зам.-председателят на Движението за права и свободи Йордан Цонев.

Коментарът е по повод кадровите промени в управлението на страната, които продължават. След като през последните дни служебното правителство смени шефовете на различни служби, в сряда министрите взеха решение за освобождаването на почти всички областни управители. Беше сменен и шефът на СДВР.

„ГЕРБ, да се изразя на малко по-свободен език, пищят от тези кадрови промени. Да им напомня, че през 2009 г. те направиха тотална чистка на държавната администрация. Администрацията, която осигури влизането на България в НАТО и ЕС – ГЕРБ я изчисти“, подчерта той.

Той добави, че ДПС следят процесите, като по думите му „има и реваншизъм, но има и някакви по-скрити интереси“. „Не е тайна, че министрите от икономическия екип са от кръга „Капитал“. Те са с прекрасно образование, с прекрасни знания, но едно наум имаме. Принадлежността към този кръг води до определен тип действия, които не са съвсем чисти“, заяви Цонев.

Според него в момента десницата представлява „поредното ребрандиране на политико-олигархичния кръг „Капитал“ на Иво Прокопиев и Иван Кръстев“.

Цонев цитира почетния лидер на партията Ахмед Доган, който в нощта на парламентарните избори през 2009 г. заявява: „За мен най-страшното нещо в нашия политически живот е мутризацията на политиката“. „Имахме ли в предишния парламент партия „Мутри вън!“, президентът каза ли преди почти една година мутрите да бъдат изхвърлени от политиката? Защо се сетиха 12 години след думите на д-р Доган да говорят за мутрите в политиката? ГЕРБ беше промотиран от Иван Кръстев и Иво Прокопиев по това време, когато д-р Доган предупреждава, че това ще доведе до мутризация на политиката“, коментира Йордан Цонев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране