05.05.2021 | 21:32
ГЕРБ провалиха изслушването на бизнесмен, който разказа за Мата Хара и кюлчетата в спалнята на премиера в оставка
Депутатите - ГЕРБери заплашиха със съд, в залата нахлу и министър Петя Аврамова

Бизнесменът Светослав Илчовски разказа за Мата Хари, която е снимала кюлчетата злато в спалнята на Бойко Борисов в комисията по ревизия на Мая Манолова, но изслушването му беше провалено от депутатите от ГЕРБ.

Бизнесменът твърди, че пред очите му на рожден ден на Борисов, Иван Пилето (собственикът на фирма „Градус“) и Цоло Вутов са подарили кюлчета за рождения ден на премиера в оставка Бойко Борисов. Той разказа, че регионалният министър Петя Аврамова го е изнудвала да спре да купува земи с думите „Ще те дам на нашите прокурори“ и дори срещу него е образувана безрезултатна проверка.

Петя Аврамова беше призована да се яви пред комисията за да даде отчет относно дейността на „Автомагистрали“ ЕАД, дейността на „Български ВиК холдинг“ ЕАД и изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Поради отсъствието ѝ, комисията премина към изслушването на анонимния бизнесмен.

Според него кюлчетата от прочутите изтекли снимки от спалнята на Борисов са били заснети от плеймейтка, която е получила 5000 лв за да обслужи тогавашния премиер. Той каза, че я познава лично, но няма да каже името и защото тя има дете и я нарече Мата Хари.

Бизнесменът също така заяви пред комисията, че в присъствието на Бойко Борисов са му показвали клип със сексуални извращение с бизнесмен, лежащ в затвора.

Час след като започна да заседава комисията, в залата влезе депутатът от ГЕРБ Маноил Манев и взе думата. Той продължи да говори близо час, като по този начин прекъсна изслушването на бизнесмена. Манев заяви, че изслушването незаконно и данни за престъпление се дават само пред прокуратурата. Въпреки това, комисията гласува заседанието да продължи.

Петя Аврамова също се появи в залата и заяви, че не познава този човек и, че смята да потърси правата си пред съда. Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова също дойде със закъснение на заседанието и заяви, че всеки от споменатите в изказването на бизнесмена може да потърси съдебните си права.

Поради потока на „протестни“ думи на Манев и други негови колеги път ГЕРБ, който бяха изричани на висок глас се наложи Мая Манолова да прекрати заседанието малко след 20 часа и обяви, че ще продължат работата си в петък.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране