02.02.2023 | 11:18
ГЕРБ се похвали с край на политическата си изолация на финала на 48-ия парламент
Партията на Бойко Борисов била незаобиколим фактор в българската политика

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова успя да види позитив за партията си на финала на безплодното 48 Народно събрание. „През последните 2 години беше направен опит нашата формация да бъде унищожена със средствата на репресивния апарат на държавата или да бъде изолирана от политическия процес. Днес можем да кажем, че ГЕРБ е незаобиколим фактор в българската политика и вече не е в изолация, а в центъра на политическия процес. В 48 НС ГЕРБ участваше в различни мнозинства, което не беше възможно в 45, 46 и 47 Народно събрание. Това не е само абревиатура, а е представителство на голяма група български граждани, които не могат да бъдат изчегъртани“, каза Атанасова в последната си декларация пред отиващия си парламент.

На финала ГЕРБ атакува директно „Демократична България“ – коалицията, която в последните 4 месеца беше едновременно подлагана на натиск и „ухажване“ от страна на Борисов.

Атансова приписа на ДБ вина за това, че са „дали още един мандат на служебното правителство на Румен Радев“, вместо да се коалират с ГЕРБ.

Това, което тя пропусна да припомни, е, че с изключение на критиките на Борисов към министъра на вътрешните работи заради проблема с нелегалната миграция – ГЕРБ не си позволи каквото и да е напрежение по линия на Румен Радев и служебното правителство на Гълъб Донев в последните месеци.

Дори напротив, активно сътрудничеше в атаките си срещу ПП с конкретни министри като Росен Христов.

„Предложихме различни формули, около които можеше да се обединят максимален брой формации. Бяхме готови да направим всичко това, за да може България да има редовно антикризисно и проевропейско правителство. Това наше намерение срещна нерешителност, клишета и декларативно желание за обща работа от част от формациите в този парламент“, обяви тя.

Атанасова благодари лично на Вежди Рашидов за това, че без да бъде предупреден и подготвен, беше избран за председател на 48 Народно събрание. Благодари и на проф. Николай Габровски – неврохирурга от „Пирогов“, който се кандидатира неуспешно за премиер от името на ГЕРБ. Според Десислава Атанасова, това показало „как може да се жертва личното спокойствие в името на спокойствието на българските граждани“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране