22.03.2023 | 22:56
ГЕРБ се тресе: „Магнитски“ срина партията в Перник
Борисов махна Кирил Ананиев и сложи Георг Чорапа за водач на пернишката листа

Сериозно увеличение на доверието към Бойко Рашков в Перник се очаква на тези избори, за ужас на ГЕРБ. Бившият МВР шеф, по време на когото Бойко Борисов попадна в ареста, води листата на ПП-ДБ в миньорския град.

Източник на „Галерия“ разкри, че Рашков ще събере гласове по две линии. Човекът на „Промяната“ има негласната подкрепа от кмета Станислав Владимиров. Станката, както е известен последният, пък получил предварителна подкрепа от Кирил Петков и Асен Василев за местните избори наесен. Владимиров вече обяви, че ще играе за кмет като независим кандидат.

Припомняме, той беше изключен от БСП на последния конгрес заради критики към лидера Корнелия Нинова. Градоначалникът има сериозно влияние и със сигурност доста от верните му хора биха подкрепили листата на Рашков.

По принцип в Перник най-силни резултати записва ГЕРБ. На тези избори лидерът там беше сменен изненадващо. Бившият финансов и здравен министър Кирил Ананиев печелеше убедително изборите, но Бойко Борисов сложи на негово място за водач кумеца си Георг Георгиев.  За негова беда, обаче, новият водач на ГЕРБ-листата в Перник, е неразпознаваем за избирателите в областта и това наклонило резултата към по-висок процент за Бойко Рашков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране