06.11.2022 | 12:43
ГЕРБ ще има нов кандидат-кмет в Пловдив, Зико се „износил“
Той е дългогодишен и опитен политик, добре познат в Града под тепетата

Пловдив ще има нов кандидат за кмет от ГЕРБ. Това обяви днес Бойко Борисов, който е на посещение в Града под тепетата. Той инспектира работата по стадион „Христо Ботев“.

„Имаме толкова добри хора тук, че кмет все ще намерим. Знаем кой колко може и колко може да му се разчита. Здравко Димитров направи хубави неща за града, но все пак умората и износването при политиците е факт. Той е добър човек и направи много, но темпото трябва да нараства. Пловдив е много жив град и има нужда от околовръстно“, каза Борисов пред журналисти“.

Бившият премиер не пожела да назове конкретно кой ще е кандидатът на партията, но почти сигурно това ще е кметът на район „Тракия“ – Костадин Димитров, съобщава plovdiv24.bg. Борисов не крие своите симпатии към него и днес намекна за това. На срещатa Борисов, докато отговаряше на въпросите, изведнъж спря каза:

„А Коцето, кметът на „Тракия“ къде е? Я ела тук да те видя! Искам да си много по-ангажиран! Ще ти кажа защо“.

„На мен Коцето много ми харесва, на жителите на „Тракия“ също го харесват“, отговори Борисов на конкретен въпрос дали Костадин Димитров ще е кандидатът за кмет догодина.

Костадин Димитров е вече кмет на „Тракия“ трети мандат. На местните избори на 27.10.2019 г. е избран за районен кмет на първи тур с над 60 % от гласовете.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране