09.03.2023 | 11:07
Герджиков са скара на Ризова: Защо БТВ се пише на латинеца? Безобразие, заобикаляте кирилицата
Нали сте българска телевизия! Защо се пишете на латиница - BTV, гневи се бившият премиер

”Защо БТВ се срамува от българския език? Защо заобикаля кирилицата. Аз това надълбоко не го разбирам!” Със скандал започна поредното издание на ” Лице в лице”, в което Огнян Герджиков се накара на Цветанка Ризова.

„Нали сте българска телевизия! Защо се пишете на латиница – BTV? „, продължи назидателно професорът.

Защото е марка, и тъй като сме интернационална компания, защити се Ризова.

„Няма такова нещо. Вие сте вписани в българския търговски регистър и наложително би трябвало да се изписвате на български. Безобразие е такава телевизия да се обявява с латиница. Това е моят анонс към вас. „, довърши ядосаният Герджиков

Той коментира законотворчеството в парламента през последните години: Изборният кодекс, който е от 2004 година, е променян 24 пъти. Какво е това: „Проба-грешка“, „Проба-грешка“. Моето обяснение, че тези промени са от некадърност и неграмотност“, каза председателят на 39-тия парламент Герджиков.

Той посочи, че в България има закони от 2000-та година, които са променяни над 100 пъти. „Всичко това е от некадърност. Ние действаме на принципа: „Три пъти реже, все късо излиза“ В Народното събрание по правило не влизат големи капацитети в отделните области“, каза още професорът по право.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране