10.04.2015 | 0:22
Герман Костин пристига днес в България
Уволнили жена му, заплашили децата му с изключване от училище

Герман Костин, който беше спряган като един от основните заподозрени за зверските убийства на рускинята Анна Леонтиева и 5-годишния й син Никита, който беше намерен в куфар край Пасарел, пристига днес у нас.

Това съобщи самият Костин чрез видеовръзка по скайп в „Шоуто на Слави”. Бизнесменът, който е смятан и за бивш любовник на разчленената Анна, каза, че до вчера се е намирал при приятели в Грузия и никога не се е крил. Имал билет за България и пристигал. „Никой не ме е търсил от страна на българските служби. Самият аз се свързах с Интерпол и с руската прокуратура, за да се осведомя какво става”, обясни Костин.

По думите му руснаците го уверили, че няма данни да се води разследване срещу него. Последното му идване в България било на 10 февруари, но той категорично отрича да има връзка със случая. Освен това се смята, че убийствата са станали в края на февруари или в началото на март.

На въпроса какви са били отношенията му с Леонтиева той каза: „Моята жена е българка и Анна пристигна в България, за да лекува детето сиТова беше през лятото. Пристигнах в София и там помогнах на г-жа Леонтиева да намери лекар за Никита. В Кипър й беше трудно да намери руски говорещ лекар, а в България има. Когато са убили Анна и детето, аз бях в Кипър. Физически не съм бил тук.”Герман Костин каза, че жена му е останала без работа след огласяване на името му. Децата му били заплашени от изключване от училище. „Настоявам името ми да се изчисти от цялата помия, която се изля върху мен. Пишат се гадости”, обясни бизнесменът.

Той каза и че бил нападнат преди няколко днив Истанбул, но отказа да даде повече подробности.Преди седмица Костин се свърза с руски медии, пред които също отрече да има нещо общо с убийствата.„Никога не съм живял с Анна. Имаше отношения с мъж с кавказка външност и точно той я доведе в България в началото на февруари”, разказа тогава Костин. Непознатият все още, с когото Анна поддържала отношения, бил свързан с наркотрафик, предполага Костин и било възможно убийствата на 5-годишния Никита и майка му да имат нещо общо с това.

По думите му Анна се страхувала от бившия си мъж и затова се скрила в България. Самият Костин също се страхувал за живота си.Разчлененото тяло на 35-годишната Анна Леонтиева беше открито на 3 март край Приморско, а на 20 март трупът на сина й? Никита беше намерен в зелен куфар, захвърлен във водите на Искър край софийското село Долни Пасарел.

След като МВР направи връзка между двата трупа, се оказа, че са майка и син, а жилищата на Герман Костин в София и Приморско бяха запечатани. Герман Костин отрекъл пред RRNews информациите, че е бил командос и е воювал в Чечня и Афганистан. Служил в армията от 1985 до 1987 г., бил в Гранични войски, но нищо повече.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране