01.12.2022 | 23:06
Германия отпадна от световното, Япония обърна Испания
Четирикратният шампион напуска турнира, независимо че постигна първата си победа, надигравайки Коста Рика с 4:2

След невиждана драма, обрати и наглед невъзможни сценарии Германия отпадна от световното първенство по футбол. Четирикратният шампион напуска турнира, независимо че постигна първата си победа, надигравайки Коста Рика с 4:2.

Успехът обаче се оказа недостатъчен на Бундестима, тъй като по същото време Япония победи Испания с 2:1.

В крайното класиране японците излизат като победител от група Е с 6 точки и голова разлика 4:3. Въпреки загубата Испания си осигурява участие в осминафиналите с 4 точки и г.р. 9:3. Германия също събира 4 точки, но головата разлика на Бундестима е 6:5.

Коста Рика остава последен в групата с 3 т. и голова разлика 3:11.

За второ поредно световно първенство Германия отпада още в групите, както се случи и през 2018 г.

Двата последни мача в група Е бяха изключително драматични, като преминаха през обрати. Германия поведе още през първата част с гол на Серж Гнабри в 10-ата минута. Коста Рика обаче сензационно обърна с попадения на Йелци Техеда и Хуан Пабло Варгас в 58-ата и 70-ата минута.

Влезлият от пейката Кай Хаверц се разписа два пъти в 73-ата и 78-ата минута и върна аванса на Бундестима. В края Никлас Фюлкруг добави нов гол за крайното 4:2.

По същото време Испания допусна обрат от Япония, който свърши работа натима на Луис Енрике да избегне Хърватия в осминафиналите, след като вицешампионите от 2018 г. останаха втори в своята група.

Алваро Мората изведе Испания напред с гол в 11-ата минута. Централният нападател вкара 30-ото си попадение в своя 60-ти мач за „фурия роха“. В началото на втората част обаче Япония обърна с два бързи гола.

Рицу Доан вкара в 48-ата минута, а Ао Танака беше точен три минути по-късно.

Вторият гол беше белязан и от много спорен момент, след като кадрите показаха как топката напуска очертанията на терена. Към онзи момент при обратите на Япония и Коста Рика, за кратко и Испания беше сред изпадащите отбори, но по-късно обратът на Германия върна „фурия роха“ на втората позиция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране