21.10.2022 | 12:08
Гешев: Трима управляваха България – Цветан Василев и другите не ги помня
"Разследването за снимките с банкнотите и кюлчетата в нощното шкафче на бившия премиер Бойко Борисов продължава и ще приключи скоро", заяви още главният прокурор Иван Гешев

Иван Гешев обяви, че банкерът Цветан Василев е бил един от тримата, които са управлявали държавата, но за останалите двама не се сеща кои са.

„Разследването за снимките с банкнотите и кюлчетата в нощното шкафче на бившия премиер Бойко Борисов продължава и ще приключи скоро“, заяви още главният прокурор Иван Гешев.

Той отрече и да е водил разговора от изтеклия запис, в който бившият премиер Бойко Борисов го цитира с думите: „Аз обичам да се правим на луд, но вие, г-н премиер, се правите много успешно“.

Гешев каза, че прокуратурата постига 95 процента осъдителни присъди, а в неуспешните 5 процента, в които попадат и делата за корупция по високите етажи на властта, се отразяват недостатъците на правосъдната система. Главният прокурор заяви, че основният от тях е непромененото законодателство, в което са заложени високи доказателствени стандарти за решаването на делата и по тази причина българската прокуратура е принудена да работи с негоден инструмент.

Прокуратурата не отговаря за това, че няма осъдителни присъди за високите етажи на властта. Списъкът с такива присъди не е достатъчен и затова призоваваме за правна реформа“ каза Гешев. Той посочи също така, че тези, които критикуват работата на прокуратурата, обслужват руските интереси, но не уточни по какъв начин.

На въпроси, свързани с нашумели конкретни дела и случаи, главният прокурор заяви, че не е запознат в подробности, тъй като по тях работят различни прокурори, в чиято работа той не се намесва.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране