22.11.2022 | 12:26
Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставки
Поводът е поредният инцидент, при който полицай пострада при опит да бъдат задържани мигранти

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров и заместникът му Станимир Станев подават оставки. Това обяви Тодоров пред журналисти. Поводът е поредният инцидент, при който полицай пострада при опит да бъдат задържани мигранти.

„Днес аз и колегата гл. комисар Станев подаваме оставки пред министъра, но не това е важният проблем. Важният проблем е депутатите в утрешното заседание, разглеждайки тази тема, да направят законодателни промени, които да защитят нашите колеги“, посочи Тодоров.

Той отбеляза, че всеки ден полицаите „с телата си и с живота и здравето си“ спират мигрантската вълна и е крайно време за законодателни решения, които да ги защитават. Тодоров посочи, че сегашното законодателство е либерално и при 4000 образувани досъдебни производства за 2 години осъдителните присъди са над 2000, но осъдените са едва 175.

За по-малко от три месеца трима служители на МВР загинаха докато изпълняваха задълженията си по противодействие на мигрантската вълна, а един е с опасност за живота. На 25 август автобус, който превозваше незаконно влезли в страната чужденци удари полицейски автомобил, опитал се да го спре в Бургас. Загинаха двама души от местното районно управление. На 8 ноември служител на гранична полиция беше убит с ловна пушка, докато проверяваше дупка в оградата по границата с Турция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране