07.01.2015 | 19:05
Гонят бивша зам.-министърка от ДПС от ведомствено жилище
Сабрие Сапунджиева отказва да получи покана за доброволно освобождаване

Сабрие Сапунджиева, бивша заместник-министърка на правосъдието, може да бъде изведена принудително от ведомственото й жилище в кв. „Витоша“ в София. Това съобщава „Правен свят“. Сапунджиева живее в апартамента от 2002 г.

Заместник-министърът на правосъдието Андрей Янкулов заявява пред изданието, че се подготвя искане до областния управител на София за провеждане на процедура за принудително извеждане. През септември в. „Капитал“ писа, че в края на 2013 г. Сапунджиева е ремонтирала жилището си с 46 хил. лв. от фонд „Затворно дело“.

Няколко пъти от министерството са се опитали да връчат на Сапунджиева покана за доброволно освобождаване на ползваното жилище, но без успех.

Обясненията на Сапунджиева са, че жилището й било разбито, дограмата била много стара, а единственото ѝ изискване било за контакти на всяка стена. След ремонта тя поискала и да купи апартамента на пазарна цена, защото нямала свой.

Проверка по случая, направена от настоящото ръководство на ведомството, е показала, че има нарушение – неправомерно разходване на средства от бюджета на държавно предприятие. По случая е бил сезиран и главният прокурор Сотир Цацаров.

Сапунджиева два пъти е била заместник-министър на правосъдието. Тя беше заместник-председател на ЦИК и член на комисията за конфликт на интереси от парламентарната квота, както и секретар по юридическите въпроси на президента (2002-2012) Георги Първанов.

2 коментара

  1. Кукулкан каза:

    Селянка………..
    като кмета на Град София е. Не е от тук. Тъпа е. Без възпитание и трудови навици, останалото ще го коментираме после.

  2. ХАСАН каза:

    ЧАКАМЕ СИ Я НА СЕЛО

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране