22.11.2021 | 23:03
Трагедия! Горя старчески дом край Варна, 9 души са загинали
Има и много обгазени

Най-малко девет души са загинали при пожар в старчески дом във варненското село Рояк, предаде Нова тв. Има много обгазени.

Сигналът е подаден малко преди 18 часа тази вечер. Веднага на място са изпратени пет пожарни и спасителни екипи. Извършена е евакуация на възрастните хора, които са обитавали дома, съобщават от МВР.

Пострадалите са отделени в един ъгъл на двора – за тях се грижат персоналът на дома и хора от общината. Бърза помощ потвърди, че девет човека са починали. Причината за огъня не е ясна, заяви в ефира на Нова тв директорът на пожарната във Варна Тихомир Тотев.

Кметът на Дългопол Георги Георгиев обясни, че общо обитателите на дома са били 58. В момента ще извозим 49. 9 са обгазени и починали. Няма хора, които да се нуждаят от настаняване в болница. Местните лекари и екипи на Спешна помощ ни помагат, добави той.

По първоначални данни огънят е започнал от покривната конструкция на сградата и е засегнал третия етаж. Пожарът е ликвидиран.  Предстои извършване на оглед, в рамките на който ще се изясняват причините за пожара.

На мястото на инцидента е и окръжен прокурор Красимир Конов. Той ще ръководи действията по първоначалните огледи, които ще започнат веднага щом огънят бъде напълно овладян и е безопасно влизането на екипите от разследващи в сградата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране