28.11.2021 | 18:54
Грешката на Борисов, която Радев повтори
Борецът срещу мутрите загуби смелостта си в битката с ковид вълната

Румен Радев направи голям гаф не на дебатите с Анастас Герджиков. Гафът му не е свързан с геополитическата ориентация на България.

Борецът срещу мутрите загуби смелостта си в битката с ковид вълната. Радев и служебният кабинет повториха грешката на Бойко Борисов – да правят предизборна пропаганда по време на ковид. Президентът и назначените от него министри заприличаха на бившия премиер и на подчинените му с тупането по гърдите, че най-добре управляват кризата. Вече половин година президентът и служебният кабинет, точно както предшествениците им, с половин уста подкрепят ваксинацията на принципа „всеки сам си преценя“.

Пропуснаха да направят широка кампания през лятото, за да не отблъснат антиваксърските гласове и лидери на подкрепящи ги партии. Не подготвиха навреме въвеждането на зелените сертификати и създадоха напрежение. За министър на здравеопазването и в двата служебни кабинета беше назначен последователен противник на зеления европейски паспорти.

Служебният премиер се гордее, че е изпълнил обещанието си – да не налага локдаун, независимо от цената. Здравният министър раздава златни медали на изпроводяк за успешно справяне с кризата.

Без истински контрол на мерките България продължи да копае дъното в класациите по смъртност. Тази вина се носи от политиците, които заиграха с човешкия живот в името на изборния резултат.

Източник: Сега

1 коментар

  1. Γειά σου каза:

    Тъпа паникьорска статия. Неграмотни журналя ние сме перви по смъртност в Европа през последните 20 години и без грипа

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране