18.01.2021 | 23:52
Григор остава без треньор в Австралия
Най-добрият ни тенисист ще е без наставника си Данте Ботин

Григор Димитров остана без треньор в Австралия. Най-добрият ни тенисист ще е без наставника си Данте Ботини за първите две седмици от престоя в Мелбърн.

Аржентинецът е под карантина за 14 дни заради това, че в полета  му от Лос Анджелис до Мелбърн са били открити двама заразени с КОВИД-19. В самолета е имало 67 пътници, а 24 от тях са били състезатели.

На друг чартър, превозващ играчи и треньори от Абу Даби, също е имало случай на коронавирус и така общо 23 тенисисти вече са затворени в  хотелските си стаи за две седмици. Сред тях попадат двукратната шампионка от „Аустрелиън оупън“ Виктория Азаренка (Блрс), както и Слоун Стивънс     (САЩ), спечелила US Open преди 3 г., Хедър Уотсън (Вбр), Пабло Куевас (Ур) и др. И докато тези тенисисти са изолирани, всички останали имат право на по пет часа тренировки всеки ден.

„Аустрелиън оупън“ започва на 8 февруари, а от 1 фенруари Гришо ще се включи в АТП 250 турнира в Мелбърн. При жените Цветана Пиронкова ще се пусне в един от двете WTA 500 надпревари в същия град. Тя започва от квалификациите, които обаче са само в един кръг.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране