24.07.2024 | 22:20
Гришо отказа участие във Вашингтон
Той е с травми след мача срещу Медведев

Григор Димитров отказа да играе на ATP 500 турнира във Вашингтон, който започва другата седмица. Българинът още се възстановява от злощастно получената травма в осминафиналния мач срещу Даниил Медведев (Рус) на “Уимбълдън”.

Той е получил разкъсване на адуктор в левия крак, но през миналата седмица написа в социалните медии, че рехабилитацията му върви добре и увери феновете, че скоро ще се завърне на корта.

М.г. Гришо игра полуфинал в столицата на САЩ, който загуби от Даниел Еванс (Вбр), и има да защитава 180 т. Българинът бе първи поставен в основната схема във Вашингтон и имаше отличен шанс да добави важни точки за класиране на финалите в Торино, докато другите топ тенисисти са на Олимпиадата в Париж.

Григор продължава своята подготовка и възстановяване в Монако. С неучастието във Вашингтон Димитров ще бъде изместен от Тейлър Фриц (САЩ) и Стефанос Циципас (Гър), които са на 65 т. след него. Следващите турнири в графика на Гришо са “Мастърс”-ите в Монреал (6-12 август) и Синсинати (12-19 август).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране