23.06.2022 | 11:17
Гроздан Караджов: Щяхме да навредим на България, ако бяхме останали на власт
Днес още не е хвърлял боб, за да каже дали ще се случи тази катастрофа, която предвижда Христо Иванов, шегува се той

Приемам вота на недоверие с облекчение, защото напоследък полезната работа не бе толкова много, колкото би трябвало да бъде. По-скоро щяхме да навредим на България и на гражданите (б.а. ако правителството бе оцеляло след гласуването в парламента). Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов.

„Вотът на недоверие бе с предизвестен край. Това е логичен завършек на една нелогична коалиция. От самото начало беше много трудно и изискваше огромно търпение, умения, за да се задържи коалицията, каквито за съжаление не бяха проявени от страна на основния партньор“, добави той.

Има три споразумения, но не общо и така да се каже пазачът на коалиционния мир бе „Продължаваме промяната“, заяви министърът в оставка.

Според него е тяхна и вината за разпадането на управляващият съюз.

След като водещият цитира Христо Иванов, според когото „Има такъв народ“, ГЕРБ, „Възраждане“ и ДПС хвърлят държавата в безпътица, той каза, че днес още не е хвърлял боб, за да каже дали ще се случи тази катастрофа. „Няма обаче как да обясняваме защо бензинът е 3,60 лева. Няма как да е поскъпнал толкова много“, заяви Караджов.

Когато се обвиняват ИТН и мен, че сме искали да харчим без контрол някакви пари, ето ви кой е искал да ги харчи през 2021 г., каза той и размиха разпечатка от статия със заглавие „Кабинетът иска да преразпредели порциите в пътното строителство“.

„Те се свързват с обръчите от фирми. Кой е искал да ги даде без контрол – основателят на „Продължаваме промяната“, заяви министърът в оставка.

„Никой не им е виновен – нито мафията, нито ДПС, нито руският диктатор. Не можеха да управляват и затова паднаха от власт“, добави той.

Караджов сподели, че е бил нападнат два часа след изтеглянето на министрите на „Има такъв народ“. „Изведнъж станахме мафията, корумпираните и мутрите, но това не е истина и хората го виждат“, добави той.

„Благодарение на усилията на премиера и на финансовия министър, както и на цялата коалиция, успях да изляза от капана, в който бяхме хванати заради пътните ремонти с решение на Народното събрание“, каза още Караджов, след като му бе зададен въпроса дали се е провалил в намирането на изход от ситуацията с пътищата.

1 коментар

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘Гроздан Караджов: Щяхме да навредим на България, ако бяхме останали на власт’.
    Крастав костовак,наистина костоваците щяхте да навредите на България.Марш от властта БОКЛУЦИ.Вземете си и късокракия и плиткоумен измислен генерал Хаяско.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране