04.08.2022 | 20:10
Грузия ще стане част от Русия, Казахстан е изкуствена държава
Москва отправя нови заплахи към независими държави

В нощта на 2 август на страницата на заместник-ръководителя на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в социалната мрежа „ВКонтакте“ се появи публикация, в която се казва, че Русия ще нападне Грузия, а в Казахстан е бил извършван „геноцид срещу руснаците“.

Няколко минути по-късно публикацията беше изтрита, пише „Медуза“. До момента Медведев не е коментирал дали става въпрос за хакерска атака. „Ще продължим следващата кампания за възстановяване на границите на нашата родина, които, както знаете, не свършват никъде“, пише Медведев, според когото Русия ще победи Украйна, а след това ще нападне още независими държави.

На 24 февруари руската армия, по нареждане на Владимир Путин, започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна, която продължава и до днес. Руската армия търпи огромни загуби в Украйна в човешка сила и военна техника. Путин не получи подкрепа за тази агресия, включително и от Казахстан, който не признава независимостта на самопровъзгласилите се „републики“ ДНР и ЛНР. Медведев си позволява отново да заплашва независими държави, а това е нов опит Русия по насилствен начин да разшири сферите си на влияние, които загуби през последните десетилетия.

В публикацията се казва, че преди 1801 г. държава като Грузия не е съществувала и тя се е появила само в границите на Руската империя. „Северна и Южна Осетия, Абхазия и останалите територии на Грузия могат да бъдат обединени само като част от една държава с Русия“, се казва в съобщението. В публикацията има и няколко думи за Казахстан: това е „изкуствена държава“ и „бивша руска територия“, а властите в страната презаселват различни етнически групи, което „може да се класифицира като геноцид“. „Няма да си затваряме очите за това. Докато руснаците не дойдат там, няма да има ред“, завършва съобщението.

Кремъл използва думи като „геноцид“, включително в Украйна, за да оправдае своята агресия, макар че няма доказателства за извършването на такъв. От друга страна, доказателствата за извършване на военни престъпления от страна на руската армия, са многобройни. В Украйна са събрани доказателства за извършване на 24 632 военни престъпления от Русия, включително убийството на 358 деца.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране