29.11.2022 | 19:13
Губернаторът на Хасково подаде оставка заради разследване за корупция
Срещу Минко Ангелов има проверка на прокуратурата, ДАНС и МВР

Областният управител на Хасково Минко Ангелов е подал оставка, съобщи днес в парламента служебният премиер Гълъб Донев в отговор на питане от хасковския депутат от БСП и заместник-председател на антикорупционната комисия Смиляна Нитова. Причината е, че срещу него е започнала проверка от прокуратура, ДАНС и МВР.

Минко Ангелов потвърди пред Haskovo.info, че е в отпуск и е депозирал оставката си, защото по неговите думи това изисквал новият морал. В момента временно изпълняващ длъжността областен управител е Мартин Узунов.

Ангелов заяви, че е сигурен в себе си и отрече да е участвал в контрабандни канали. Той допълни, че е очаквал тази атака, след като е подал сигнал срещу незаконно строителство на 18 дка паркинг до Капитан Андреево. „Целта не е Минко Ангелов, а Румен Радев. Засегнахме сериозни финансови интереси на Капитан Андреево – лабораторията, златния гьол, пункта за почивка“, каза той.

Очаква разследването да приключи до края на седмицата с доклад. Ангелов е 100% сигурен в невинността си и допълни, че 33 г. се е занимавал с честен бизнес и не е разчитал на държавни средства.

1 коментар

  1. Кроманьонец Банкянски каза:

    Засегнали са „златният гьол“ дръжки! Никой не смее да го пипне. Дори и ПП и Христанов го заобиколиха и се концентрираха върху лабораторията за фитосанитарен контрол!
    Дори Генка Шикерова си мълчи вече по въпроса….А политическите свине продължават да си захлебват от гьола. ВСИЧКИ!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране