04.07.2022 | 13:03
Гунчева се чуди да подкрепи ли кабинет „Василев“
Досега "Продължаваме промяната" управлявали катастрофално, но...

Отцепничката от „Възраждане“ Елена Гунчева определи досегашното управление като „катастрофално“, но не поясни дали ще подкрепи правителство с Асен Василев начело. Гунчева твърди, че няма амбиции да измести Костадин Костадинов от лидерското място на досегашната ѝ партия.

Малко след като Гунчева обяви, че напуска „Възраждане“ и разкритикува досегашния си лидер, във Фейсбук се организира протестна демонстрация с искане тя да замени Костадинов като лидер на „Възраждане“. Организаторите подхождат с ирония към събитието, но въпреки това близо 1200 души са потвърдили присъствие. Демонстрацията ще се проведе днес от 19 часа пред Народното събрание. Днес пред БНР Елена Гунчева заяви, че намира събитието за откровена подигравка и пълен абсурд:

„Не знам кой си е направил такава нелепа шега с мен, с партията. Смятам, че е достатъчно ясно. Аз съм напуснала тази партия и нямам абсолютно никакви желания да заема какъвто и да било пост в нея. „Възраждане“ си имат лидер – да им е жив и здрав. Нямам никакво намерение да го сменям или въобще да взема някакво отношение по лидерството в тази партия“.

Елена Гунчева така и не изясни дали ще подкрепи нов кабинет с премиер Асен Василев. Тя очаква да види какъв състав и структура на Министерски съвет ще се предложи:

„Както знаете, аз съм в болнични… Да, свързаха се с мен, но не съм казала, че ще подкрепя правителството. Въпросът е, че в момента нещата са такива, че трябва да се избира много внимателно. Може след това да влезем в една спирала от избори, може ГЕРБ да се върнат на власт. Не знам доколко „Продължаваме промяната“ изобщо са склонни да променят нещо в досегашното управление, което поне според мен беше катастрофално.“

Гунчева поясни, че присъствието ѝ в пленарната зала в деня на вота ще зависи от състоянието ѝ, тъй като в момента има трудности с придвижването. Според нея изгонването на руските дипломати и техните семейства е срамна постъпка:

„Това беше катастрофална грешка – и в дипломацията, и във външната политика, която ще окаже дългосрочен ефект върху двустранните ни отношения, както и върху чисто икономически последици за България. Мисля, че цялата истина за това кой е допуснал и как се е случило това трябва да бъде разкрита.“

1 коментар

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    Мила ми ЕЛЕНКЕ,хич не се чуди,а направо отсвири ПропадналитеПедали.Ти си мъжко момиче и тези влечуги изобщо,ама хич не заслужават твоя скъпоценен глас.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране