08.04.2022 | 10:18
Хакнати са камерите на Кремъл (видео)
Изловиха ли Путин по бели гащи?

Хакерска група се похвали, че е успяла да проникне през камерите в конферентните зали на Кремъл. „Анонимните” публикуваха кадри в социалните мрежи, които твърдят че са от конферентни зали и кабинети на правителството. Според самите хакери от камерите в сградата може да се подслушват и разговори на администрацията.

Te подчертават, че няма да спират със своята кампания за изземване на информация от руския кабинет, чийто тайни искат да разобличат. „Анонимните“ вече разбиха защитата и придобиха достъп до сайтовете на редица руски държавни институции, пише британско издание.

Немислимо е как толкова голяма държавна администрация има достъп до конферентните си зали през интернет, коментира пред НоваНюз експертът по киберсигурност Любомир Тулев.

„Тук говорим за едно огромно невежество и очевидно някой не си е свършил работата. Корупцията и невежеството са довели до това хакери да успеят да проникнат в системите. Няма как да сме сигурни, че това действително са залите на Кремъл, но след като „Анонимните” твърдят така, това не буди съмнение в противното. Те многократно разпространяват уличаващи информации”, добави той.

Експертът добави, че вероятно хакерите са имали достъп чрез камерите до залите много преди да оповестят информацията за това. „Това е един много силен коз. Твърде вероятно е да са предоставяли информация на украинските власти предварително”, каза още Тулев.

По думите му атаката на хакерите не се ограничава само до руското правителство, но е насочена и към всички западни компании, които все още не са изтеглили фирмите си от Русия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране