28.10.2022 | 12:56
Хънтър Байдън е извършил 459 престъпления – корупция, търговия с влияние, проституция, наркотици
Синът на американският президент е използвал семейната бизнес мрежа, за да сключва сделки по целия свят

„Този доклад излиза наяве, благодарение на работата на мозъчния тръст “Марко Поло”, което също е интересно, защото извън шокиращия аспект на поведението и моралната и политическа поквара, е интересно как докладът е бил напълно покрит по цялата американска верига , т.е. ФБР, което е получило тези досиета и което придвижва бавно разследването, всички си прехвърлят горещия картоф. Тук са и медиите, които блокират дискусиите по този въпрос преди президентските избори. Тук са Фейсбук и Туитър, които цензурират всички информации, които излизат. Тук е “Ню Йорк пост”, който публикува нещо – мисля през 2020 г. -, но то е цензурирано и Зукърбърг, както пише в доклада, признава, че е получил инструкции да нареди на своите екипи да блокират информациите по тази тема. И, за да завърша, последният момент, изключително сериозен, има дори бивши членове на разузнавателната общност, които казват “това е руски заговор, това е удар на руснаците и т.н.”. Така че имате цялата верига: ФБР, разузнавателните служби, ГАФА (абревиатура от Google, Apple, Facebook, Amazon – бел. пр.) и медиите, които заедно конспирират, за да не чуе никой за това досие“. 

Станислас Бертон, предприемач и икономически анализатор, автор на книгата “Etre Français: lettre à ma soeur” (Да бъдеш французин: писмо до сестра ми), “l’Homme et la Cité I et II” (Човекът и градът I и II), “La France Retrouvée” (Намерената Франция), разказва пред журналиста Андре Беркоф и френското радио „Сюд“ за скандалния доклад „Марко Поло“ по случая „Хънтър Байдън“, който е бил раздаден на всички членове на американския Конгрес.

– Хънтър Байдън – вие, слушателите на радио “Сюд” го познавате, всички го познават – това е синът на сегашния президент на САЩ Джоузеф Робинет Байдън. Но защо говорим за него? Говорим, защото току-що излезе експлозивен доклад. Вече се говореше за това – за компютъра на Хънтър Байдън, който той повредил и дал на поправка и който никога не получил обратно и т.н. А днес всички парламентаристи в американския Конгрес, т.е. в Сената и Камарата на представителите, са получили копие от доклада “Марко Поло”. Какво има в този експлозивен доклад “Марко Поло” от 600 страници? За това ще говорим със Станислас Бертон, който е предприемач, икономически анализатор, който анализира системните рискове и пише. Винаги го посрещаме с удоволствие. Той написа книгата в два тома “Човекът и градът”, “Намерената Франция”, “Писмо до сестра ми”. Добър ден, Станислас Бертон!

– Добър ден, Андре Беркоф! Благодаря за поканата.

– Благодаря, че сте тук! За какво е този доклад? За какво се отнася всъщност?

– Както казахте във въведението си, той се отнася за случая “Хънтър Байдън”. Правилно казахте, че всичко тръгва от компютъра на Хънтър Байдън, който той носи в сервиз за лаптопи през 2019 г., тъй като явно е разлял течност върху него, което може да се случи на всеки.

– Разбира се.

– Така че оставя компютъра в сервиз. И неизбежно компютърният специалист вижда какво има в компютъра и осъзнава, че има неща, които нарушават закона. А именно еротични снимки с непълнолетни и т.н. Той си казва: “Олеле! каква е тази работа?!”. Тогава се свързва с местното бюро на ФБР. Досието е поверено на двама агенти, които се занимават със защитата на непълнолетни. В действителност тази работа започва да се протака, да се протака, всички си прехвърлят горещия картоф, защото много добре разбират, че зад всичко това има огромен скандал. Така че разследването се протака.

Уточнявам за слушателите, че съдържането на компютъра е било удостоверено – има над 200 гигабайта данни на този компютър – имейли, сканирани официални документи за социална осигуровка, лична карта, банкови документи. Наистина е сигурно, че това е точно компютърът на Хънтър Байдън. Това не е фалшификат, не са подправени неща…

– Не е фейк.

– В него има 100 хил. имейла.

– 100 хил. имейла – но този компютър е бил препълнен!

– Налице е самият компютър, а в него и съдържанието на мобилните му телефони. Знаете – може би слушателите не знаят -, но когато имате телефон Apple или Android, може да направите синхронизация на този телефон с компютъра си. Така, в случай, че го загубите, данните остават на компютъра ви.

– Точно така.

– Така изведнъж са налице и всички данни от мобилните му телефони, следователно всички есемеси, всички имейли, всичко, което е разменял със своите търговски партньори, с любовниците си, със съдружниците си. Наистина всички данни са на този компютър и всъщност тези данни са минали от агенция в агенция, докато стигнат в ръцете на мозъчния тръст, за който говорихте, “Марко Поло”. “Марко Поло” се ръководи, между другото, от Гарет Зиглер, трябва да кажем една дума за него. Той е бивш служител на Белия дом, в администрацията на Тръмп, който е работел в службата за търговска политика, под ръководството на Питър Наваро. Така че когато Тръмп напуска Белия дом, той си тръгва и създава…

– И създава мозъчния тръст “Марко Поло”. Противниците му ще ви кажат: “А, той е бивш служител на Тръмп, затова го разпространява”. Но в крайна сметка, проблемът е какво има, в каква категория, какво е съдържанието на този експлозивен доклад?

– Ще дам числа: има 630 страници. Всичко е с източник, документирано. Това са 200 гигабайта данни и са изброени 459 престъпления.

– Окровени престъпления?

– Описани са 459 престъпления като Розетски камък на корупцията, т.е. там има всичко. И самият доклад, който може да се намери, публикувах го в социалните мрежи, е причислен в категорията “престъпления”.

– В коя категория?

– Престъпления на корупция и търговия с влияние – тук Хънтър Байдън ясно използва семейната мрежа, мрежата на своя баща Джо Байдън, за да прави сделки с куп компании. Разбира се, с “Бурисма” в Украйна, която е най-известна. С Китайската комунистическа партия, с китайски олигарси, но има и по-малко известни неща – с Казахстан, с Мексико, с Либия. Има, например, един саудитски принц, който иска да си върне авоарите, които са му били замразени при падането на Кадафи и който казва: “Как бих могъл да си ги върна обратно, ако мина през сина на Байдън? Американският Държавен департамент ще ми помогне ли да си върна авоарите?” и т.н.

– За да бъдем напълно точни, Станислас, това се е случва преди, след или по времето, когато Джо Байдън беше вицепрезидент на Барак Обама?

– Това е по времето, когато той е бил вицепрезидент.

– Добре.

– Има много такива истории. Опитват се да кажат, че Джо Байдън няма никаква връзка с всички тези истории за корупция и търговия с влияние. В действителност има няколко много конкретни елемента – няма да навлизам в подробности, но те са в доклада -, които доказват, че e имало събрания,  разменени имейли и т.н., които доказват, че Джо Байдън във всеки случай е във веригата – може би не във всички афери, но в голяма част от тях. Това е в частта “корупция”.

– В бизнес на всички нива и в няколко страни по света? Така ли?

– Така е. Това е търговия с влияние и между другото често на Джо Байдън, например в случая с Украйна, са платени стотици хиляди долари, за да свърши работа…

– На Хънтър Байдън?

– На Хънтър Байдън, извинете.

– Само една дума, Станислас. Ние говорехме за това, не бяхме единствени, но бяхме единствените във Франция. По време на карантината преди две години говорехме за необичайната комуникация между Джо Байдън, по онова време вицепрезидент на Барак Обама, и Петро Порошенко относно неговия син и “Бурисма”.

– Да, точно така. Хънтър Байдън е получил стотици хиляди долари, за да свърши работа. Той никога не е бил там, дори не е стъпвал и въпреки това е получил стотици хиляди долари.

– Фиктивна работа.

– Да, фиктивна работа. Това е в частта “корупция”, първата част. Има част “сексуални престъпления”. Тя е богата на илюстрации, свързани с проституция. Хънтър Байдън е самоуверен – това е най-малкото, което може да се каже. Той е нарушил всички закони за проституцията, които съществуват в Съединените щати. Това е много ясно. Има порнография без съгласие, т.е. той е снимал своите лудории и ги е качвал в порно платформи. Няма да цитирам имена, но в някои големи порно платформи той е качил своите лудории.

– Станислас, той разпознат ли е там?

– Да, разпознат е. Той е пуснал толкова много свои голи снимки, че са били направени анатомични сравнения. Всъщност е невероятно, когато гледате доклада. Всеки път, когато лудува, той се снима във всички пози.

– Интересно.

– Това е изумително.

– Казвате, че има дори непълнолетни, проституция с непълнолетни?

– Има някои двусмислени неща, а именно с членове на неговото семейство – неговата племенница. Няма да навлизам в подробности, но това е доста гнусно. Има много съобщения, в които членове на семейството му казват, че не искат той да остава насаме с млади и непълнолетни членове при семейни събирания и т.н. Налице са всички тези абсолютно гнусни сведения – неговите разговори, семейни конфликти, негови цитати. Това е сексуалната част, която също е много изобилна, а последната част са наркотиците. Защото Хънтър Байдън, между корупцията и сексуалните игри, се дрогира – има снимки с крек, с амфетамини и дори има снимка, защото заради вземането на крек, вече няма зъби, което е проблем, той дори се снима, докато е на зъболекар, и си оправя зъбите. Така че я има цялата употреба, лечение за дезинтоксикация, това наистина е документирано от А до Я. Тук той също нарушава всички закони за употребата и притежанието на наркотици. Това е зашеметяващо.

– Ако правилно съм разбрал, години наред – във всеки случай две или три години – това е било напълно прикрито? Говореше се за него, но откъслечно, а сега излиза наяве.

– Да, излиза наяве, благодарение на работата на “Марко Поло”, което също е интересно, защото извън шокиращия аспект на поведението и моралната и политическа поквара, е интересно как докладът е бил напълно покрит по цялата американска верига, т.е. ФБР, което е получило тези досиета и което придвижва бавно разследването, всички си прехвърлят горещия картоф. Тук са и медиите, които блокират дискусиите по този въпрос преди президентските избори. Тук са Фейсбук и Туитър, които цензурират всички информации, които излизат. Тук е “Ню Йорк пост”, който публикува нещо – мисля през 2020 г. -, но то е цензурирано и Зукърбърг, както пише в доклада, признава, че е получил инструкции да нареди на своите екипи да блокират информациите по тази тема. И, за да завърша, последният момент, изключително сериозен, има дори бивши членове на разузнавателната общност, които казват “това е руски заговор, това е удар на руснаците и т.н.”. Така че имате цялата верига: ФБР, разузнавателните служби, ГАФА (абревиатура от Google, Apple, Facebook, Amazon – бел. пр.) и медиите, които заговорничат, за да не чуе никой за това досие.

– Това, което е интересно – ако правилно съм разбрал -, това досие, този доклад “Марко Поло” е почти навсякъде в социалните мрежи, вие самият го публикувахте и той е бил раздаден на всички членове на американския Сенат и на Камарата на представителите?

– Да, точно така. Той е бил предаден, за да им се каже: “Вече не можете да кажете, че не сте знаели. Имате в документиран вид цялата корупция на фамилията Байдън и практиките на търговия с влияние, които са свързани с това семейство и които продължават от десетилетия”. И най-вече можете да си представите средствата за натиск и изнудване, които имат враговете на Америка спрямо фамилията Байдън, защото когато имате такова съкровище от толкова компрометиращи елементи, можете да си представите как те държат тези хора.

– Така е. Те ги държат. Но как може да се обясни – няма да правим психоанализа, но наистина случаят с Хънтър Байдън е много интересен -, дали според вас, познавайки американската ситуация, американските медии, телевизиите, пресата, радиото, са се сдобили с доклада “Марко Поло” или все още не са?

– Има няколко алтернативни канали, които се стремят да казват истината и които говориха за него. Видях, че Гарет Зиглер беше поканен в едно предаване, за да разкаже за своя доклад. Но в големите медии има мълчание. Само “Ню Йорк пост” в самото начало говореше малко за тази история и разкри някои от лудориите…

– И дори “Фокс Нюз”?

– Може би трябва да се изчака, защото докладът излезе миналия петък, имаше уикенд. Може би трябва да мине седмица и ще се заговори за него. Ще видим. Във всеки случай ще видим дали това ще се случи във Франция, защото, доколкото знам, това е първото голямо предаване, в което се говори за него, ще видим дали вашите френски колеги ще подхванат тази тема.

– Ще видим. Но междувременно, дали това ще повлияе според вас върху прословутите междинни избори, които ще се състоят на 8 ноември, или не?

– Със сигурност. Между другото, не е случайно, че цензурата по тази тема е била упражнена преди президентските избори. Но мисля, че това е част от един по-глобален процес на пълна загуба на доверие в президентството на Джо Байдън и на неговата администрация. Наистина това е черешката на тортата, но социологическите проучвания показват, че американците, и дори демократите, са все по-сърдити. Днес сме в ситуация, в която демократи са съблазнени от връщането на Доналд Тръмп. Това е част от тази обща тенденция.

– Да, видяхме, че сенаторката Тулси Габард напусна Демократическата партия много шумно. Видяхме и други хора. И всъщност, Станислас Буртон, не е ли тази история “Уотъргейт”, умножен по 100? Ако се позовем на аферата “Уотъргейт” от 70-те години на ХХ век, Никсън и компания, това е сто пъти по-голямо.

–  Да, това е много по-голямо на всички нива – за предателството, за единомислието с врага и, разбира се, за моралната поквара, това няма еквивалент. Да си представим за миг какво щеше да се изговори или направи, ако едно от децата на Тръмп бе извършило една стотна от това, което е направил Хънтър Байдън. Добре виждаме, че наистина има безнаказаност за определена категория хора, които принадлежат към естаблишмънта и които се ползват с протекции.

– Да, когато човек види сбора от фактите и събраното съдържание, то е напълно потресаващо. Благодаря, Станислас Бертон! За слушателите на радио “Сюд” и за онези, които биха искали да видят доклада “Марко Поло”, в кой сайт могат да го намерят?

– Напишете think-tank Marco Polo и мисля, че ще го намерите. В Телеграм може да потърсите Garrett Ziegler и в моя профил в Туитър (Stanislas Berton) можете да намерите доклада, който е доста голям, доста обемен, едновременно във версия, която може да се изтегли, и във версия, която може да се чете онлайн, с добро съдържание, кояето е по-приятно за четене.

– Всъщност, за да завършим, Станислас Бертон, мисля, че много хора ще го видят, но явно Шекспир нищо не си е измислил? Шекспир е бил далновиден, визионер, но, за добро или за лошо, това продължава.

– Да, точно така. Защото цитатът, който е поставен като мото на доклада, е много добре подбран цитат от Шекспир, който казва: “Моята поквара не е случайна, а е занаят”.

– Да, страхотно! Благодаря, Станислас Бертон за всички тези сведения! Ще продължим да следим с вас и ще видим последствията от този наистина експлозивен доклад “Марко Поло”.

Превод от френски: Галя Дачкова

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране