14.07.2024 | 14:05
Хасан Азис ли ще бъде новият лидер на ДПС?
Не е ясно ще продължи ли двувластието на председателския пост, или пък Джевдет Чакъров ще бъде оттеглен с почести

Ахмед Доган може да ръкоположи бившия кмет на Кърджали Хасан Азис за лидер на ДПС. Тази версия се разпространява все по-упорито в политическите среди и в самия град. Днес я спомена публично зам.-председателят на парламентарната група на партията Байрам Байрам (от кръга на Пеевски ). Пред БНТ той каза, че наистина за Азис се говори усилено в Кърджали. Но уточни, че бил лош кмет, който за дългите години управление нищо не направил за града.

Разбира се, иде реч за оперативен лидер. Почетният, тоест вездесъщият, е известен – самият Доган. Не е ясно ще продължи ли двувластието на председателския пост, или пък Джевдет Чакъров ще бъде оттеглен с почести.

Хасан Азис е член на централното ръководство на ДПС. Бе кмет 20 години  – от 2003 г. до 2023 г. На старта на кампанията за местния вот миналата есен изненадващо бе съобщено, че няма да бъде издигнат за шести мандат. Формално това се случи след препитване лично от Доган на кандидат-кметовете от страната. Но нямаше скандали, а обратното – взаимни благодарности за дългогодишната кметска работа. На 4 юли, в началото на публичните скандали, с изявление в социалните мрежи Азис се позиционира ясно, пишейки, че ДПС се нуждае от Доган:

Любопитно е, че сегашният кмет на Кърджали Ерол Мюмюн не е заявил публична позиция кой от лагерите в ДПС избира.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране