28.12.2022 | 13:28
Христо Грозев ли, един от децата на лейтенант Шмид?!
“Като се тръшкате за Христо Грозев, първо кажете кой е той”

В моите очи Христо Грозев винаги е бил един от децата на лейтенант Шмид.

Сега Путин го издирвал, а грантоядите у нас късат ризи и бършат сополи. А ГЕРБ пуснали тревожна декларация – долу ръцете от доблестния херой…

Христо Грозев разследващ журналист, другар на Навални?!

Това е чудесна илюстрация, че живеем в гротесков роман на Илф и Петров, примесен с абсурдизма на Зошченко.

Като се тръшкате за Христо Грозев, първо кажете кой е той.

Аз го познавам от времето, когато заедно с Любо Павлов и Огнян Донев купи Пресгрупа „168 часа“ плюс вестник „Труд“. Остап Грозев влезе в сделката от името на…Хабсбургите?! Да й придаде международна легитимност.

После пред очите ми се изпокараха и той започна да пише доноси срещу довчерашните си съдружници. Този път вече работеше за Сараите, КТБ, Цветан Василев и Цветан Цветанов. По негова жалба прокуратурата повдигна обвинения на Павлов и Донев, принудиха ги силово да продадат вестниците си, плашейки ги с арест.

И аз малко поизгорях – бастисаха моя вестник „България днес“, отнет ми по лично разпореждане на Цветанов и Бойко Борисов.

Помня как съдия-изпълнител нахлу с полиция в редакциите на „Труд“ и „24 часа“ и запечата всичко, позовавайки се на искова молба на днешния борец срещу Путин. Печатницата дори затвориха, не можехме да си пуснем утрешния брой…

Помня и как на едно заседание на Съюза на издателите „борецът“ излъчваше тайно пренията ни в туитъра си с гнусни коментари, въпреки че заседанието бе закрито…Впрочем тогава той бе в лагера на Пеевски, ако не са забравили почитаемите господа от „Капитал“. Даже бях изтипосал папараци пред офиса на Пеевски на „Бачо Киро“ и те често документираха как влиза и излиза оттам.

След това Грозев се появи като съсобственик на „Стандарт“ и русенската група „Утро“. С чии пари, кой стоеше зад него, чии интереси представляваше? Една от типологичните тайни на медийното задкулисие.

И сега изведнъж – Навални, Путин, Украйна…Човекът не си играе, работи със замах.

Пълна пародия е това, но понеже няма кой да помни, а публичната памет е дефицит, мистификатори като този тип спокойно минават за мъченици на демокрацията и правдата.

Тъй че, по-полека с Христо Грозев!

Недялко Недялков, ПИК

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране