07.07.2024 | 19:09
Христо Иванов: Делян Пеевски е в паника. Отношенията му с Доган достигнаха точката на пречупване
Трябва да сложим на масата една нова десница в България. Промени се епохата и трябва нова доктрина на център-дясното, заяви бившият лидер на "Да, България"

“Изглежда, че е трудно Пеевски да се върне назад. Според днешното си изявление, той очевидно е очаквал да бъде приет от Доган, а сега му се е наложило да излезе с тази многословна молба. Това издава безсилие и паника, твърде нехарактерни за стилистиката на Пеевски. Очевидно, че нещата са достигнали до точката на пречупване.”

Това заяви пред bTV подалият оставка лидер на “Да, България” Христо Иванов, който се отказа и от мястото си в 50-ото Народно събрание. Днес се навършват точно 4 години откато той акостира пред “летните сараи на Ахмед Доган” – както той ги наричаше, в Росенец.

На 7 юли 2020 година, заедно с общинския съветник от Бургас Димитър Найденов и Иво Мирчев, Христо Иванов направи опит да слезе на морския бряг до бившето яхтено пристанище в местността Отманли в парк “Росенец”, но бе възпрепятстван от служители на НСО, което допълнително разпали антиправителствените протести срещу кабинета Борисов 3 и главния прокурор Иван Гешев.

Днес Христо Иванов коментира разрива в отношенията между почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и един от председателите на партията – Делян Пеевски. Според него случващото се в момента е предварително “кодирано”:

“Чудовищното дете на превзетата държава се опита да поеме кормилото и да изяде всичко. Сега има опити той да бъде спрян. Пеевски и цялата му траектория в последно време е демонстрация на преяждането с власт, което в един момент заплаши цялата система. Стожерите на Прехода се уплашиха, че е отишъл твърде далеч.”

Христо Иванов е на мнение, че въпросът е как гражданите да използват този момент, така че да успеят, а да не се затварят в изборите между “голямото и по-малкото зло”. По думите му трябва да се опитаме да върнем часовниците назад.

Той заяви, че Делян Пеевски е имал план да укрепи позициите си в ДПС, така че да стане едноличен лидер на партията.

Според Христо Иванов кабинетът “Денков” е паднал, защото Делян Пеевски е употребил влиянието си в ГЕРБ и ги е принудил да не изпълнят ротационната форма, договорена с ПП-ДБ.

“Трябва да сложим на масата една нова десница в България. Промени се епохата и трябва нова доктрина на център-дясното пространство”, заяви още бившият лидер на “Да, България”.

Попитан дали има планове да се завърне в политиката по някакъв начин Христо Иванов отговори:

“Аз съм активен в моята партия, доколкото имам активен политически опит и някой иска да ме слуша. Това за момента ми е достатъчно и нямам никакви планове да се връщам в по-активна роля. Държа това, че съм си подал оставката да бъде сериозно.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране