12.11.2022 | 11:30
И Каримански напусна Слави Трифонов
Бившият кандидат на ИТН за шеф на БНБ не вижда повече себе си в политиката

Бившият депутат от „Има такъв народ“ (ИТН) Любомир Каримански е поредното знаково лице, което обяви, че се оттегля от партията. Пред „Нова телевизия“ той коментира, че е изпълнил ангажиментите си към ИТН, като подчерта, че не е бил член на партията, а е бил избран от гражданската квота. Финансистът дори намекна, че най-вероятно повече няма да се занимава с политика. В четвъртък стана ясно, че и бившият председател на парламента от квотата на ИТН – Ива Митева, напуска партията.

Каримански бе кандидат на ИТН за шеф на БНБ, но в крайна сметка не беше избран. След като не успя да влезе в сегашното Народно събрание, той бе назначен за съветник на служебния финансов министър Росица Велкова.

В качеството си на такъв днес той заяви, че се обмисля увеличаване на минималната работна заплата.

„Ние продължаваме мерките, които са в актуализацията на Бюджет 2022 г. Ако кажем, че замразяваме, с Бюджет 2022 г. бяха предвидени редица други допълнителни мерки, които да важат от 2023 г. Ние ще ги приложим и тях. Например една от мерките беше да вдигнем прага за ДДС“, заяви Каримански. Той потвърди, че би било нарушение, ако служебният кабинет предложи бюджет за следващата година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране