02.03.2021 | 14:11
И Пената се готви за депутат
Появи се в листите на Марешки-Симеонов

Легендарният треньор Димитър Пенев официално бе представен като кандидат-депутат в листите на ВОЛЯ и НФСБ, съобщиха от партията на Веселин Марешки. Това е втората футболна легенда в екипа на бизнесмена, след като вчера бе потвърдено включването на носителя на „Златната обувка“ и абсолютен голмайстор на България Петър Жеков.

С името на Димитър Пенев са свързани някой от най-знаковите поводи за национално самочувствие. Като футболист, общо 8 пъти е шампион на България и 5 пъти носител на Националната купа. За повечето българи, обаче, той остава в съзнанието като най-успешният треньор на страната, който отвежда националния отбор до бронзовите медали на Световното първенство в САЩ‘ 94.

„В мирно време знамето на една държава се вее най-гордо по време на спортни триумфи. Димитър Пенев е човекът, който заедно с нашите национали през 94-та ни накара да се чувстваме най-сплотени и щастливи като народ. Спортът възпитава в традиционен морал, където мъжете са мъже, а жените – грации. Копнея да се върнем по пътя на спортните успехи от близкото минало, но и към масовия спорт, който носи здраве на нацията. За нас включването на Пената е признание от най-високо ниво, защото кой друг, ако не той има нюх за селекция. Знаково е и още нещо. Някои социолози вече отреждат 3-то място на ВОЛЯ и НФСБ, а Димитър Пенев знае как се стига до бронза, когато опонентите уж не те слагат в сметките!“, коментира Веселин Марешки.

Според ВОЛЯ в светлината на последните допинг скандали и повсеместната липса на високи отличия на международната сцена, е повече от ясно, че спортът в България има нужда от рестарт.

„Димитър Пенев и Петър Жеков са представители на златното поколение български атлети и тяхното включване в политическия процес не изглежда случайно“, допълват от партията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране