05.02.2023 | 19:29
И Румен Радев се продаде на ГЕРБ и ДПС!
Президентът е отстранил министъра на културата Велислав Минеков по настояване на ДПС заради в Народния театър

Невероятно, но факт! Президентът Румен Радев, който спечели втория си мандат със силна анти-ГЕРБ и  анти-ДПС реторика и така спечели гласовете на стотици хиляди българи, се е продал на мафиотските партии!

Съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов потвърди слуховете, че министърът на културата Велислав Минеков е уволнен от Румен Радев по настояване на ГЕРБ и ДПС. Припомняме, че скулпторът бе единствената рокада в новото служебно правителство. Минеков се опита да потуши скандала в Народния театър, предизвикан от „пиарката“ Велислава Кръстева, която допреди няколко години работеше на подобна длъжност и в ДПС.

„Културният министър Велислав Минеков бе сменен заради скандала в Народния театър „Иван Вазов“. Това е изключително скандално – тези две години след „Мутри вън” има промяна в поведението на президента. Тези политически сили, които управляваха през тези 12 г. и той наричаше „МУТРИ” стоплиха отношенията”, заяви Атанас Атанасов пред Нова тв. Той се позова на източници от първа ръка в президентството, но не пожела да конкретизира.

За ролята на движението в отстраняването на Велислав Минеков загатна и странното поведение на ДПС в часовете след обявяването на неочакваната рокада. Йордан Цонев обясни, че партията няма нищо общо с уволнението, а Мустафа Карадайъ дори обяви Минеков за свой „приятел“, тъй като няколко пъти се виждали и дори пили кафе. Целта очевидно е била да прикрият действията си и съглашателството с Румен Радев.

ГЕРБ пък открито изразиха радостта си от уволнението на културния министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране