24.01.2023 | 11:22
И Славчо от измамата „Хелп Карма“ работи в Nexo
Той нашумя с огромната си заплата в благотворителната фондация

В IT отдела на скандалната „криптобанка“ Nexo към днешна дата работи и печално известния от аферата „Хелп Карма“ компютърен специалист Славчо Славчев, твърди сайтът „Лупа“.

Той нашумя с огромната си заплата в благотворителната фондация, както и със заема от над 100 000 лева, отпуснат му от „Хелп Карма“ с пари от дарителски кампании.

Припомняме, че аферата „Хелп Карма“ избухна през есета на 2020 г., когато разследване на журналистката от Би Ти Ви Мария Цънцарова установи, че от благотворителната фондация са отклонили над 7 милиона лева от дарители с нереално високи такси и комисионни. Шеф на „Хелп Карма“ е Константин Кръстев, който е първи братовчед на боса на Nexo Коста Кънчев. Бащата на Кънчев – Калин, пък е част от Управителния съвет на „Хелп Карма“. До този момент делото срещу менте благотворителната фондация не е стигнало до съда.

След избухването на аферата, компютърния специалист Славчо Славчев, който иначе бил талантлив програмист, е започнал работа в Nexo срещу 15 000 лева заплата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране