23.07.2024 | 13:21
И този път Свинаря ще остане гладен!
Съдът обяви за нищожно прехвърлянето на варненските акции в Пловдивския панаир на „Пълдин Туринвест“

Съдът обяви за нищожно прехвърлянето на варненските акции в Пловдивския панаир на „Пълдин Туринвест“- дружеството на почетния руски консул и гражданин георги Гергов.

Нищожността на прехвърлянето следва от тежки нарушения на Закона за приватизацията и следприватизационния контрол (ЗПСК), който СГС намира за водещ и определящ по казуса.

С оглед изхода на делото, Община Варна и Пълдин следва да заплатят и близо 800 хиляди лева разноски и държавни такси на Министерство на икономиката и индустрията. Линк към решението на съда в коментар.

И макар това да е безспорно прекрасна новина, източници споделиха и нещо дълбоко притеснително. Предугаждайки изхода от делото на първа инстанция, служебният Петко (министър Николов) е намислил План Б, за да обслужи Свинаря (и неговия корпулентен краен клиент и покровител).

Планът е да бъде сменена адвокатската кантора, като на новите представители на държавата бъдат дадени указания в смисъл, да направят всичко възможно да загубят делото пред САС като втора инстанция. Дали нещата ще се развият по този начин, ще следим изкъсо и ще информираме.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране