16.10.2022 | 11:23
Има ли корупционна схема в МРРБ, покровителствена от президентството?
Президентът, вместо да сезира прокуратурата да извърши проверка по тези данни, които му докладват, си замълчава и този случай се потулва, твърди Богдан Милчев

В Министерството на регионалното развитие и благоустройство имало сериозна корупционна схема, покровителствена от президентството. Това твърди Богдан Милчев от Института за пътна безопасност. Той се позовава на Тодор Стоянов, уволнен служител на ведомството, който по думите му бил готов да свидетелства, за да разкрие всички участници.

„В МРРБ има много тежка корупция с опънат чадър от президентството. Виолета Комитова, Димитър Стоянов, който бе министър на вътрешните работи, отиват със строителна фирма при президента. Аз ги назовавам публично, отиват при президента и му докладват за искане на подкуп от действащ тогава и сега заместник-министър Захари Христов. Президентът, вместо да сезира прокуратурата да извърши проверка по тези данни, които му докладват, си замълчава и този случай се потулва. Нищо не се прави вече близо 6 месеца по този случай. Това се е случило, когато Комитова е била служебен министър, но и сега, и тогава заместник-министър е Захари Христов. Това ми го разказа служителят Тодор Стоянов“, разкри Милчев.

Той не пожела да назове за коя фирма става дума, защото срещу нея имало голям натиск. Милчев обясни и че не знае в какъв размер е поисканият подкуп.

„Ние се опитваме да търсим начин. Задавахме въпроси на президента, задаваме въпроси на прокуратурата. Прокуратурата не е уведомена от президента. Аз аз не съм свидетел на това нещо, на мен ми е разказано. Ето аз в момента уведомявам прокуратурата, тя може да се сезира. Много е тежко държавата ни е овладяна и това е много трудно и тежко“, добави Милчев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране