05.04.2015 | 9:33
Интервюто на Цветан Василев е кой ми … в гащите!
Положението му е като на Братя Галеви, смята Борислав Сарафов

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов направи интересен коментар за интервюто, което банкера Цветан Василев даде за Явор Дачков в „Гласове“. „Това интервю е нещо като кой ми сра в гащите“, отсече Сарафов и втрещи Диана Найденова, която го интервюира в „Карай направо“ по Нова телевизия.

Сарафов сравни положението на Василев като това на Братя Галеви. „И той е издирван като тях, но го знаем къде е и няма присъда, а те имат. Всъщност и за тях подозирам къде са, но няма да кажа“, заяви Борислав Сарафов.

„Няма как да свалим Цветан Василев от издирване, за да си дойде необездпокояван, както иска той. Какво ще кажат хората, които загубиха парите си в КТБ“, каза още Сарафов.

Журналистката Диана Найденова забеляза хубавия часовник на събедника си и на въпроса й той отвърна, че струва 1000 лева и му е подарък. Направи и още едно признание – състудент е с Манко Менков, който е адвокат на Цветан Василев , но не пийва и хапва с него. „Аз не пия по принцип“, отсече зам.-главният прокурор.

Заместник главният прокурор не очаква, че Сърбия ще екстрадира Цветан Василев в България. Основание за този извод му давало бавенето на сръбските власти по случая. „Василев е обвиняем по наказателно производство и ние сме направили необходимото да бъде доведен от сръбските власти, за да бъде привлечен в качеството си на обвиняем“, коментира Сарафов.

„Ако Цветан Василев искаше да се яви, той можеше да го направи многократно до настоящия момент“, посочи още Сарафов и опроверга адвоката на Василев Менко Менков за това, че ако той се върнел, щял да бъде задържан на границата от сръбските власти.

„Менко Менков е мой приятел и мой състудент, но не забравяйте, че той получава пари, за да защити клиента си. Василев би могъл да заяви в рамките на процедурата, че иска да се върне и би могъл да се върне. Менко Менков греши“, каза Сарафов.

„Но аз не зная как биха реагирали пострадалите – хората, които изгубиха парите в своята банка, хората, на които беше забавено изплащането на техните средства, независимо в какъв размер са“, допълни той хипотезата, ако Василев се върне на собствен ход.

От последното интервю на банкера за българска медия Сарафов разбрал, че Василев не желае да се яви пред органите на досъдебното производство, за да бъде разследван за това да обясни какво се е случило в банката.  На въпрос какво е разбрал от интервюто Сарафов обяви: „От интервюто му разбрах, че пита: „Кой ми сра в гащите.“

Според Сарафов Василев с изявите си създава мистерия около себе си, а не излага каквито и да е факти.  „В КТБ нямам пари, не познавам Цветан Василев. Интересът ми към него се породи, след като бе заведено дело срещу него“, каза в заключение зам. главният прокурор Борислав Сарафов.

Той обясни, че българското законодателство не дава право обвиняем да бъде разпитван чрез конферентна връзка и затова е била отказана такава на Василев. „Прокуратурата е лоша не само за Цветан Василев, тя е лоша и за братя Галеви, и за други. И той е издирван като тях, но го знаем къде е и няма присъда, а те имат. Всъщност и за тях подозирам къде са, но няма да кажа“, коментира още Сарафов.

Той изрази увереност, че рано или късно ще бъдат открити всички, които се крият от българското правосъдие. На въпрос знае ли къде се намира Евелин Банев-Брендо Сарафов коментира: „Доколкото знам, той все още предстои да се яви пред ВКС, където не е длъжен, но би могъл да се яви.“

„Не бих могъл да кажа, че държавата като цяло няма вина и за братя Галеви, и за убиеца от „Соло“, каза още зам. главният прокурор. Той призна, че след изчезването на Евелин Банев-Брендо той е търсен, но не е открит от съдебните органи. В същото време обвинителят обясни, че не би могъл да каже къде се намира Брендо, защото той можело да гледа интервюто и да разбере, че е разкрит къде се намира.

Сарафов каза, че не е получил покана под формата на бюлетина за 50-годишния юбилей на депутата Цветан Цветанов, с когото са приятели, но каза: „Аз така или иначе гласувам за Цветанов“, като после уточни, че това било шега, и отказа да каже за ГЕРБ ли е гласувал на миналите избори.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране