23.05.2021 | 8:25
Италия спечели „Евровизия“ 2021
Виктория Георгиева се класира България на 11-о място - вотът на публиката помогна

Италия е големият победител на песенния конкурс „Евровизия“ 2021. „Zitti E Buoni“ на Måneskin спечели сърцата на публиката и събра най-много точки. В топ 5 влязоха още Франция, Швейцария, Исландия и Украйна.

Песента на българската изпълнителка Виктория Георгиева класира страната ни на 11-о място. “Growing Up is Getting Old” събра 140 точки от националните журита, а от зрителския вот – 30. Така общият брой точки за България бе 170.

Зрителите станаха свидетели на безпрецедентна ситуация – четири държави получиха нула точки от зрителския вот. Това са Нидерландия, Испания, Германия и Великобритания, която не събра точки и от националните журита.

„Беше страшна еуфория, наистина невероятно преживяване. „Евровизия“ е като едно малко училище за две седмици, не всъщност за две години, защото преди да излезеш на тази сцена, има ужасно много работа.

Наистина съм много благодарна, че имах възможността да мина цялата тази школа, защото това ме направи много по-силна като човек и артист. Хората постоянно ми пишат съобщения, че ме подкрепят.

За мен това е само началото“, сподели талантливата българка в интервю за Нова телевизия.

Тя коментира и тоалета, с който е била на сцената.

„Облеклото, с което бях, първо бих искала да кажа, че не е пижама. Второ, аз си го измислих. Исках да е нещо много семпло и извън рамките на „Евровизия“.

Всъщност, на запад този вид облекло е страшно модерно и страшно скъпо. Погледнах трендовете какви са. Исках да бъда различна. Много се гордея с това как изглеждах, какво направих и какво изпях“, допълни Виктория.

Певицата отправи няколко думи и към родителите си. „Бих искала да кажа на майка ми и баща ми, че много ги обичам. Те са всичко за мен и са най-прекрасното семейство, за което дори не съм си и мечтала. Хора, обичайте семействата си и ги ценете, защото това е всичко, което има смисъл“, каза на финал Виктория Георгиева.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране