31.05.2023 | 10:38
Ивайла Бакалова е ключов свидетел по „Барселонагейт“
Бившата миска ще бъде разпитана днес

Ивайла Бакалова е ключов свидетел по делото „Барселонагейт”. Тя ще бъде разпитана днес и според мен знае всичко по казуса, заяви пред Нова тв директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев.

„Тя познава хора, които са навързани най-отвътре с този случай”, допълни той.

Според Станкушев бившата манекенка трябва да каже истината и съдът да даде ход на делото.

„Важно е какво ще каже. Според мен ще каже истината, а каква е тя … Трябва прокуратурата да верифицира и да даде или не ход. Няма връзка с „джуджета“ и други престъпни организации, които са изградени на принципите, на които си позиционираше агентурата на Държавна сигурност“, коментира Станкушев.

По казуса с Петър Петров, познат с прякора Еврото, шефът на АКФ коментира, че аналогична мрежа като тази на бившия следовател има и т. нар. Марто Нотариуса. Тя била конкурентна на тази на Пепи Еврото. Подобни схеми работели с посредници, обясни Станкушев. По думите му част от тези престъпни мрежи са били поне двама вътрешни министри от близкото минало. Той спомена името и на бившия депутат Яне Янев.

В интервю пред Антикорупционния фонд бившата жена на Пепи Еврото – Любена Павлова, нарече излезлите наяве в последните дни афери с висши магистрати „тържище на бъдеще”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране