31.05.2023 | 13:18
Ивайла Бакалова: Знам много за „Барселонагейт“, получих заплахи
Радвам се, че прокуратурата се събуди и започна да разследва, заяви бившата "Мис България"

Ивайла Бакалова влезе в прокуратурата, за да даде показания по делото „Барселонагейт“, заради което бе поискан имунитета на Бойко Борисов. Знам достатъчно за къщата в Барселона и затова ще дам показания като свидетел. Получавала съм заплахи заради този случай, каза моделката.

Не са тайна близките й отношения с Борислава Йовчева, която според информации на чужди медии е живяла във въпросната къща в Барселона и е в близки отношения с бившия премиер.

„Радвам се, че прокуратурата се събуди и започна да разследва“, увери Бакалова. Тя припомни, че мъжът до нея – Весо Брадата, също има стари обвинения, които съдът не приема и затова връща разследванията.

Във вторник Софийска градска прокуратура поиска от главния прокурор Иван Гешев да поиска от Народното събрание снемането на имунитета на бившия премиер и депутат в 49-ия парламент Бойко Борисов.

Причината е разследването, по-популярно като „Барселонагейт“, по което имало събрани доказателства за пране на пари от страна на Борисов. От тях можело да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, посочват още от прокуратурата.

Днес бизнесменът Валентин Златев е призован на разпит по аферата „Барселонагейт“. По делото се разследва пране на пари, с които е закупена къща в каталунската столица, оценена на 4 млн. евро. Тя бе обитавана от моделката Борислава Йовчева и детето й, с които медийни публикации свързваха Борисов, но той многократно е отричал.

Миналата седмица по същото разследване бе разпитван и самият Бойко Борисов. Той отговаря 2 часа на въпросите на прокурор. Тогава лидерът на ГЕРБ не обясни как е минал разпитът му, но неговият адвокат Менко Менков даде подробности пред журналисти. “Няма никакъв гейт, защото няма престъпление. Ако имаше, много отдавна властите в Испания щяха да започнат разследване. Преди повече от 2 години испанската прокуратура се е произнесла, че няма никакво престъпление”, каза Менков. И посочи, че за 4 години разследване клиентът му е ходил още 2 пъти на разпити. Въпросите винаги били едни и същи – дали познава някого. Според Менков вероятността Борисов да стане обвиняем по това разследване е нулева. Лидерът на ГЕРБ бил ходил в Барселона само в ролята си на главен секретар на МВР, кмет на София и на премиер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране