22.03.2023 | 22:51
Иван Гешев прави партия!
Главният прокурор е изнервен от неспиращите атаки срещу него и се чувства предаден от много политици

Главният прокурор Иван Гешев, когото много политически партии си правят кампанията като го припознават за основен проблем на съдебната система, най-вероятно ще прави политическа партия, говори се упорито в юридическите и магистратските среди. Това твърди близкият до ГЕРБ седмичник „Филтър“.

Проектът на Гешев, разбира се, ще се случи при евентуално приемане на закона на Крум Зарков, който допуска главният прокурор да бъде разследван и отстраняван при определени хипотези. Преди време дори ГЕРБ и лично Бойко Борисов заявиха, че биха дали рамо на такъв закон, който да даде ход на прословутата съдебна реформа.

В същото време Иван Гешев демонстрира засилена активност напоследък, често дава публични изявления, а през миналата седмица обяви на пресконференция, че имена на заплашвани магистрати и съдебни служители са били открити в списък на обвиняем за участие в престъпна група, който бил озаглавен „Вредители за уволнение“.

„Мафията, симбиозата между криминални авторитети, осъдени лица и такива, издирвани от Интерпол, да ги наречем най-общо – известни на обществото лица и организации, заедно се борят срещу институциите, срещу държавата, в противоречие с интереса на хората“, заяви Гешев.

Източници на „Филтър“ твърдят, че главният прокурор е изнервен от неспиращите атаки срещу самия него, както и институцията, която оглавява, и се чувства предаден от много политици. Затова планирал да създаде политическа формация, за която се твърди, че ще е консервативна и с патриотичен уклон.

Възможно е и преди да напусне поста, Гешев да подкрепя, без да се афишира, такава партия, която да се яви още на евентуалните избори през есента. Източниците на изданието твърдят още, че Гешев има подкрепа от определени кръгове в Израел и най-вероятно те ще дадат рамо и на новия му политически проект.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране