11.03.2023 | 12:59
Иван Кръстев няма никакво влияние в САЩ заради връзките му с Путин
Иван Гешев и Делян Пеевски се притесняват, че Бойко Борисов ще им обърне гръб заради „Магнитски“

ПИК отново са изплискали водата с откритието, че зад санкциите „Магнитски“ срещу българските политици, бизнесмени и прочие руски агенти на влияние стои Иван Кръстев и дежурният виновник Иво Прокопиев. Нещо много, ама много са сбъркали, особено като разчитат на разследващата Колтуклиева.

Това означава, че ПИК нямат хал хабер представа как работи американската администрация, от къде получава информация, как я анализира и как и кога решава да действа.

За сведение на ПИК – пикът на влияние на Кръстев мина, в Америка вече много добре познават генезиса му, близките връзки с Путин през Валдайския клуб и опитите му да посредничи. Войната на практика маргинализира всички подобни „посредници“.

Поредицата от статии на Кръстев след нахлуването на Русия в Украйна с внушения, близки до интересите на Путин – западните елити да се договорят с него и да спрат войната, по-скоро изваждат на показ неговата маргинилизация, отколкото да му добавят влияние.

Но за Пеевски – Кръстев и Прокопиев са удобни дежурни врагове, иначе трябва да търсят причината за санкциите в себе си, а това не е никак изгодно. Вече доскучават с вътрешния враг, който е издал четата, на трябва да ги „успокоя“ – няма българин, който да е в състояние еднолично да повлия на американското правителство, нито по отношение на избора на хора за списъците Магнитски, нито кога и как това да бъде направено.

Много поздрави от мен на Борисов и Пеевски – никога няма да разберат защо и кога САЩ ще натиснат спусъка на следващия списък. Търсете енергетиката и блокирането на подкрепата за Украйна, както и блокирането на следващо редовно правителство. Аз също не зная кога и кой, но зная посоката.

А това, че Борисов трябва да си ходи, се знае отдавна, още когато Кръстев го съветваше „отблизо“. Сега просто много хора търсят спасение по единично, и се „орбанизират“ – насочват по посока на Вятъра на промяната. И вероятно Гешев и Пеевски се притесняват, че Борисов ще им обърне гръб, но понеже не е удобно да го критикуват пряко /макар че и това вече го има на страниците на ПИК/, пак рециклират притчата за врага Прокопиев и Кръстев.

И Асен и Кирил, пък и ДБ имат достатъчно информация , пък и личен опит, по темата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране