23.09.2015 | 0:01
Издадоха европейска заповед за арест на убиеца на малката Ани в Атина
Убитото българско момиченце изчезна на 21 април в центъра на Атина, където живееше с родителите си

Гръцките съдебни власти са издали европейска заповед за арест на Назиф Мехмедов (Николай) във връзка с убийството на 4-годишната Ани Борисова, съобщи гръцкият таблоид Espresso, цитиран от grreporter.info. Убитото българско момиченце изчезна на 21 април в центъра на Атина, където живееше с родителите си. Първа сигнал подаде майката Димитрина Борисова. Тя твърдеше, че е оставила  момиченцето на бащата, докато е в Германия. След това версията й се промени – за Ани се грижела жена в България.

Доказателствата

Според източници, на които се позовава изданието неговото участие в убийството и унищожаването на трупа на 4-годишното дете се доказва както от резултатите от изследването на откритите в апартамента улики, така и от противоречията в показанията му. Същите източници посочват, че присъствието на Николай в квартирата на Станислав в деня на убийството се доказва категорично от наличието на негов биологичен материал върху предмети, които са били използвани за укриването на трупа. Сред тях е и отпечатък от пръста му върху бутилка с белина, която била използвана за изчистването на кръвта на детето от стените, пода и мебелите.

Версиите

В първоначалните си показания пред гръцките съдебни власти, които предоставил на гръцко-българската граница, Николай категорично отрекъл твърденията на родителите на Ани, че знае всички подробности около смъртта на детето, както и че се опитал да се възползва от това, като изнудвал Станислав Бакърджиев за пари. Това заявил по време на допълнителните си показания бащата на Ани. Станислав Бакърджиев разказал пред следователката в Атина, че 30-годишният Николай му поискал пари, за да откупи мълчанието му. Същото заяви от затвора в Елеонас край Тива и майката на Ани – Димитрина Борисова.

Николай (Назиф Ахмедов) бе призован да даде допълнителни показания по случая с убийството и унищожението на трупа на 4-годишната Ани на 2 юни. Той не се яви пред гръцкия следовател, вследствие на което гръцките съдебни власти изпратиха искане той да даде писмени показания до Районната прокуратура в Габрово.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране