05.10.2022 | 21:42
Изкуствената трева стана проблем за „Лудогорец“ в Европа
Шампионите заминаха за Хелзинки без оперирания национал Доминик Янков

Изкуствената трева, на която „Лудогорец“ ще играе по време на утрешното си гостуване срещу ХИК в група С на Лига Европа се оказа проблем за българския шампион.

„Да започнем от там, че теренът е изкуствен. Те играят постоянно на изкуствен терен във вкъщи, а ние рядко. Това ще е от голямо значение, коментира националът Кирил Десподов при заминаването на „Лудогорец“ от Варна за Хелзинки.

Това ще е втори двубой от началото на сезона, в който разградчани ще играят на изкуствен терен. Преди гостуването си срещу „Жалгирис“ в реванша от плейохите за влизане в груповата фаза на Лига Европа от „Лудогорец“ отново изразиха притеснение от настилката. А след самия мач, в който с трудности стигнаха до 3:3 (с гол в 120-ата мин.) и се спасиха от дузпи, отново хвърлиха значителна част от вината за представянето си именно върху изкуствената трева.

Двубоят на ст. „Болт Арена“ във финландската столица е утре от 19:45 ч. наше време и ще се предава пряко по Макс спорт 3. В този мач „Лудогорец“ ще е без национала Доминик Янков, който във вторник претърпя артроскопия и ще е извън игра около месец.

Треньорът на разградския тим Анте Шимунджа не говори преди заминаването, но от думите на Десподов стана ясно какво е казано за тима на ХИК пред отбора по време на разборите. „Със сигурност ХИК е доста дисциплиниран в защита, добре пренася топката в нападение. Имат силни футболисти и ни очаква тежък двубой. И те имат здрави футболисти, ние също. Надявам се да излезем победители и да вземем трите точки“, коментира Десподов.

Той изрази и общото мнение в „Лудогорец“, че загубата с 0:1 от „Локомотив 1929“ (Сф) ще подейства мотивиращо: „Не трябва да се връщаме назад.  Не е приятно когато губиш. На нас, особено в българското първенство, рядко ни се случва. Понякога е хубаво да се събудиш и да усетиш, че конкуренцията ти диша във врата. Според мен ще ни подейства положително.“

На сходно мнение бе и техническият директор на „Лудогорец“ Козмин Моци: „Според мен загубата от „Локомотив“ (София) дойде в точния момент. Малко да се събудим. Не направихме добър мач, но да не забравяме, че играхме близо 80 минути с човек по-малко. Пак казвам – имам доверие от тези момчета и съм сигурен, че ще се върнем с добър резултат от Хелзинки. Съперникът познава терена, а ние отиваме там и не знаем какво ни чака. Играхме във Вилнюс на такъв терен и можем да кажем, че не сме се справили много добре.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране