03.12.2022 | 11:39
Изненадите продължават! Камерун удари Бразилия, Сърбия аут от Мондиала
Швейцария продължава, след като би Плавите в голов трилър

Камерун стигна до знаменита победа над Бразилия. Африканците спечелиха с 1:0, след като Винсънт Абубакар се разписа в 92-ата минута. Успехът обаче не помогна на тима на Ригобер Сонг да продължи напред.

„Златистите“ си бяха гарантирали класиране напред още преди срещата, а днешното равенство им подсигури първото място в група „G“. Те ще се изправят срещу Южна Корея на осминафиналите. Камерун стана първият африкански отбор, който побеждава Бразилия на световно първенство.

Тите даде почивка на много от основните си играчи и бе направил девет промени в състава. Въпреки това бразилците доминираха през целия двубой и създадоха достатъчно положения, но не стигнаха до гол. Вратарят на африканците Девид Епаси направи няколко отлични спасявания, като най-големи затруднения имаше след удари на Габриел Мартинели. Така Камерун запази надежди и в добавеното време стигна до гол. След като се разписа, Абубакар свали фланелката си, за което получи жълт картон, който за него бе втори. Капитанът на африканците обаче напусна терена с усмивка.

Швейцария и Сърбия поднесоха поредния шедьовър на Световното първенство в Катар и завършиха 3:2 в полза на “кръстоносците” след два пълни обрата в двубоя.

Срещата освен това бе повторение на сблъсъка между двата тима от Мондиал 2018, когато отново швейцарците триумфираха.

Те успяха да поведат още в 20-ата минута, но само за 15 минути след това Александър Митрович (26’) и Душан Влахович (35’) осъществиха пълен обрат в тяхна полза.

Играчите на Мурат Якин обаче съвсем не се отчаяха от случилото се и с попадения на Брийл Емболо (44’) и Ремо Фройлер (48’) направиха втори пълен обрат, който в крайна сметка донесе и триумфа на тима.

По този начин Швейцария се класира на 1/8-финалите в Катар, където ще срещне Португалия, след като “мореплавателите” също преминаха груповата фаза.

Играчите на Драган Стойкович пък останаха последни в своята група „G“ и приключиха с участието си на Мондиал 2022.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране