15.02.2021 | 11:00
Къде са ваксините от ”братя” Борисов?
От цялата българска “помощ“ до момента получаваме само обиди, унижения и изнудване, пишат медиите в Македония
Александър Вучич може да е всякакъв. Но се появи на Свети Трифон в село Табановце и донесе на македонците първите ваксини срещу COVID-19. Не ЕС, не българите или гърците. Някой казват, че е много шум за нищо. Една кутия. Но къде са ваксините, обещани от “братя” Борисов за македонците? Онези, за които Филипче специално пътува до София, а Заев благодари предварително за “братската помощ”.

Няма звук. Няма следа. Нито за 100, нито за 300…

В крайна сметка, цифрата не е важна. Важно е да се държи на думата да се помогне на най-близките приятели и съседи, с които сте подписали добросъседско споразумение. Но такива отношения не изискват договор. Добрите съседи са такива, защото са готови да си помагат с обикновени неща в правилния момент. Когато техният “брат” най-много се нуждае. От цялата българска “помощ“ до момента получаваме само обиди, унижения и изнудване.

“Вождът от Белград” даде урок на България – трябва още много да се работи върху дипломацията и геополитическите стратегии. Вучич все повече се налага като балкански лидер, от когото мнозина в региона могат да учат как се води политика. Не трябва да го обичаш, но не можеш да не го уважаваш.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране